Få vores nyheder på mail

Tre danske fotografer er finalister i Sony World Photography Awards 2019

Pressemeddelelse   •   Mar 26, 2019 09:00 CET

Dette års nominerede byder på exceptionelle bidrag fra hele verden.

  • To danske fotografer er nominerede i Professional-konkurrencen
  • En dansker er nomineret i Student-konkurrencen
  • Alle nominerede bidrag er tilgængelige på worldphoto.org/press
  • Vinderen af titlen Photographer of the Year, de ti vindere i Professional-konkurrencen samt vinderen af Student-konkurrencen offentliggøres den 17. april 2019

 

Sony World Photography Awards 2019 har løftet sløret for de nominerede i konkurrencen for professionelle og studerende fotografer. Blandt de nominerede er der tre danskere at finde: Thomas Nielsen og Peter M. Madsen er nomineret i Professional-konkurrencen, mens Tobias Kobborg Kristensen er nomineret i Student-konkurrencen.

  

Thomas Nielsen – Professional, Sport

Thomas Nielsen er fotojournalist fra København. Han er ekstern lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og specialiserer sig i reportager og portrætfotografi. Han er nomineret i Professional-konkurrencen for sin billedserie The Big Score.


Den betagende billedserie er skudt i Storbritannien og viser sporten gennem fansenes øjne. Om sit arbejde forklarer han: “Fodbold blev opfundet af briterne i 1863, da The Football Association blev etableret. Det var første gang, at regler blev nedskrevet for dette simple boldspil, som ikke kræver meget udstyr. Fodbold er en del af den britiske sjæl. Hver uge hepper briterne på deres hold og støtter dem, og ikke kun i Premier League. Millioner af britiske fodboldfans støtter også holdene i de lavere divisioner. I West London-klubben, Brentford FC, som spiller i den næstbedste liga, er de vant til ikke altid at vinde, men klubben klarer sig bedre i år, og nogle tror endda på miraklet om at komme i Premier League.”

  

Peter M. Madsen – Professional, Still Life 

Peter M. Madsen har mere end 30 års erfaring og er nomineret i Professional-konkurrencen for sin billedserie Memento mori. I sit arbejde har han fundet inspiration hos hollandske stillebenskunstmalere fra det 17. århundrede, hvor han har fotograferet dyr, dræbt i trafikken, iscenesat som var de på deres dødsleje.

Om nomineringen forklarer Peter M. Madsen: “Jeg er meget glad for at være nomineret i Sony World Photography Awards. Det betyder meget, at ens arbejde bliver anerkendt, når man har forfulgt et projekt i så lang tid. Motivationen bør altid komme fra en selv, men konkurrencer som disse giver fantastiske muligheder for at interagere med verden.”

  

Tobias Kobborg Kristensen – Student 

24-årige Tobias Kobborg Kristensen studerer til dagligt på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole. Han er nomineret for billedserien S + R. Hans indsigtsfulde serie dokumenterer Shais (23) og Rahul (20), som bor i Delhi og lever sammen i et homoseksuelt forhold. Sex mellem to mennesker af samme køn blev gjort lovligt i Indien i 2018, og billederne dokumenterer de to unge menneskers liv og accept af deres seksualitet.

Jury 

Juryen til Sony World Photography Awards 2019 består af internationalt anerkendte og førende eksperter inden for fotografibranchen – på tværs af museer, forlag, medier, fotokonkurrencer og festivaler. 

I år bliver den professionelle konkurrence ledt af Mike Trow (redaktør, fotograf og konsulent, Storbritannien). Om de nominerede bidrag forklarer han: “De nominerede bidrag til dette års professionelle konkurrence har vakt stor debat og interesse hos juryen, fordi de byder på interessante koncepter og sidestillinger af billeder, der, sammen med den mere traditionelle storytelling, skaber nye narrativer. På nogle måder har konkurrencen i år været mere udfordrende end nogensinde før – hvilket er en god ting. Det er vigtigt i forhold til at rykke ved grænserne for, hvad fotografiet kan, og udfordre publikums opfattelser og forventninger”.

  

Præmier og udstilling

Alle de nominerede bidrag går videre i konkurrencen om at vinde deres kategorier og har chancen for at vinde hhv. titlen Photographer of the Year og Student Photographer of the Year, der bliver udnævnt ved ceremonien i London den 17. april. Udover pengepræmier modtager vinderne det nyeste kameraudstyr fra Sony og bliver fløjet til ceremonien i London. De vindende billeder vil også blive udgivet i Sony World Photography Award 2019-bogen. Alle nominerede og vindende billeder vil blive udstillet som en del af Sony World Photography Awards 2019-udstillingen i London fra 18. april til 6. maj 2019, inden de bliver udstillet globalt i lande som Japan, Italien og Tyskland.

   

Vigtige datoer 

Den 17. april – Vinderne af Open-, Student, Youth og Professional-konkurrencen samt ’Photographer of the Year’ bliver annonceret

Den 18. april – den 6. maj – Udstillingen af nominerede og vindende billeder i Sony World Photography Awards 2019 finder sted på Somerset House i London

  

Om Sony World Photography Awards

World Photography Organisation afholder for 12. år i træk Sony World Photography Awards i partnerskab med Sony, hvor professionelle og spirende fotografer fra hele verden dyster i konkurrencens fire hovedkategorier: Professional, Open, Youth og Student. I år er der indsendt 326.997 bidrag fra 195 lande og områder, som repræsenterer nogle af de fornemste nutidsbilleder taget i løbet af det forgangne år. For mere information, besøg: www.worldphoto.org