Få vores nyheder på mail

​​​Tre danske fotografer blandt finalisterne i verdens største fotokonkurrence – Sony World Photography Awards 2017

Pressemeddelelse   •   Feb 28, 2017 01:01 CET

   • Over 227.000 billeder fra 183 lande blev tilmeldt konkurrencen
   • Vinderne i Open -kategorien bliver offentliggjort d. 28. marts
   • Årets fotograf og vinderne af Professional, Youth og Student Focus-konkurrencerne afsløres den 20. april
   • Udover titel og anderkendelse har vinderne mulighed for at vinde det nyeste fotoudstyr fra Sony og en pengepræmie på 30.000 dollars
   • Billederne er tilgængelige på worldphoto.org/press

   De tre danske fotografer, Christoffer Askman, Asger Ladefoged og Lise Johansson, er blandt de ti finalisterne i hver deres kategori i Professional- og Open-konkurrencerne. Christoffer Askman fra Humlebæk er nomineret i Professional -kategorien ‘Still Life’, mens Asger Ladefoged fra København både er nomineret i ‘Daily Life’ og ‘Current Affairs & News’-kategorierne. Lise Johansson fra København er nomineret i Open-konkurrence i kategorien ‘Enhanced’.

   Sony World Photography Awards er en af verdens mest prestigefyldte fotokonkurrencer, og i år blev der indsendt over 227.000 bidrag fra 183 lande. De nominerede i både Professional, Open, Youth og Student Focus bliver offentliggjort i dag.

   De danske finalister og deres bidrag:

   Christoffer Askman: Professional-kategorien – ‘Still Life’
   Christoffer Askman har arbejdet som freelancefotograf siden 1994. Han er gået videre med sin billedserie “The Cave”, som er inspireret af Platons metafor ‘Hulelignelse’, som skildrer hverdagsobjekter fotograferet i den barske sol og sætter spørgsmålstegn ved vores opfattelse af, hvad der er virkeligt.

   Asger Ladefoged: Professional-kategorien – ‘Daily Life’ og ‘Current Affairs & News’

   Asger Ladefoged dimitterede fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2014 og arbejder i dag som fotojournalist hos Berlingske. I kategorien ‘Daily Life’ er han gået videre med billedserien “Alternative teaching”,som dokumenterer to dage med 28 skolebørn, der leger frit i en uddannelsesinstitution, mens de overvåges af den danske psykoterapeut Carl-Mar Møller, bedst kendt for sine terapi-sessioner rettet mod mænd i jagten på deres maskulinitet.

   I kategorien ‘Current Affairs & News’ er han gået videre med serien “The fight for Mosul”, som dokumenterer hans rejse til Mosul i november 2016. Asger rejste sammen med sin ven og kollega Allan Sørensen, Mellemøst­kor­re­spon­dent fra Berlingske, for at dække offensiven mod Mosul. Islamisk Stats hårde vedvarende modkamp har varet længere end forventet og har resulteret i langt flere tilskadekomne og mere ødelæggelse end først antaget. Formålet med fotoserien var at vise denne nye virkelighed til de danske læsere.

   Lise Johansson: Open-kategorien – ‘Enhanced’
   Lise Johansson fra København er gået videre med billedet ”Hearth#3”, som er en del af hendes større serie – “Hearth”. Det nominerede billede er et billede af en mand, som står udenfor sit hus. Billedet udforsker identitet, erkendelse og opfattelse og kombinerer både digitale og analoge teknikker på en elegant måde. Inspirationen bag billedserien var at udforske, hvad det betyder at ‘føle sig hjemme’, da Lise, efter selv at have boet i udlandet i mange år, oplevede at have mistet den varme følelse af at høre hjemme, da hun vendte tilbage til Danmark igen.

   Til denne billedserie har Lise fotograferet dukkelignende mennesker i arkitekturmodeller af klassiske funktionalistiske bygninger, der er nogle af de tidlige fremstillinger af arketyper af de danske hjem. Ved at placere dukkelignende mennesker midt i de klassiske danske hjem, søger billedserien at fange begrebet ‘hjemme’ i dets fravær.

   Præmie og udstilling
   De nominerede fotografer konkurrerer nu om at vinde hver deres kategorier samt den prestigefyldte titel – Årets fotograf. Vinderne i Open-kategorien bliver annonceret d. 28. marts, mens vinderne i Profesional-kategorien bliver afsløret ved en prisuddeling i London d. 20. april.

   De nominerede og vindende fotografers bidrag vil blive udstillet til Sony World Photography Awards & Martin Parr 2017-udstillingen i London fra den 21. april til den 7. maj.

   Om Sony World Photography Awards
   Sony World Photography Awards, grundlagt af World Photography Organisation, er verdens største fotokonkurrence, der for 10. år i træk kårer verdens bedste fotografier i fire hovedkategorier – Professional, Open, Youth og Student Focus. Blandt årets finalister er i alt 49 nationaliteter repræsenteret, hvilket styrker konkurrencens internationale appel samt giver fotografer fra alle verdens hjørner en unik mulighed for at vise de mest imponerende billeder.

   De fire konkurrencer bedømmes anonymt af internationalt anerkendte fagfolk, nøje udvalgt af World Photography Organisation. For at se en komplet liste over juryen, kan du klikke her.

   De nominerede billeder fra alle kategorierne er tilgængelige på www.worldphoto.org/press


   Fakta om Sony World Photography Awards 2017

   • 227.596 billeder blev tilmeldt 2017 Sony World Photography Awards på tværs af alle konkurrencer:
    • Professional: 110.270 billeder i den professionelle kategori
    • Open: 105.692 billeder i den åbne kategori
    • Youth: 11.634 billeder i den unge kategori


    Sony World Photography Awards kommende annonceringer

   • Den 28. marts 2017 – Vinderne af Open-kategorien og National Award bliver offentliggjort
   • Den 20. april 2017 – Vinderne af Professional, Open, Youth og Student Focus, samt vinderen af titlen Årets fotograf, afsløres ved prisuddelingen i London
   • Den 21. april til den 7. maj 2017 – Sony World Photography Awards & Martin Parr 2017-udstilligen afholdes på Somerset House i London

Vedhæftede filer

PDF-dokument