Få vores nyheder på mail

​Stærk fotoserie skildrer truede afrikanske dyrs kamp for overlevelse

Pressemeddelelse   •   Maj 19, 2017 09:00 CEST

©Chris Schmid, fotograferet med Sony RX10 III

En ny fotoserie af den prisbelønnede fotograf Chris Schmid viser de afrikanske truede dyrs barske virkelighed og kamp for overlevelse på Namibias sletter. Fotoserien er en del af dokumentaren ’The African Survivors’.

Den prisbelønnede fotograf Chris Schmid har rejst rundt i Afrika i to år for at indsamle materiale til en dokumentar, der skal fortælle de barske historier om dyrenes kamp for overlevelse. I dokumentaren har han filmet og fotograferet truede arter i hele Afrika og undersøgt, hvordan de samme arter opfører sig forskelligt i de skiftende miljøer, som Afrika byder på.

Han har skudt den imponerende fotoserie på Namibias tørre saltsletter i december måned – en tid på året, hvor vejret er meget omskifteligt. Vejrets ustadighed viser sig fra sin smukkeste side på billederne, mens virkeligheden for de afrikanske dyr forbliver barsk.

Chris Schmid fortæller: "Jeg finder fotografering af den lokale natur i Namibia fascinerende. At se, hvordan dyrene har tilpasset deres adfærd for at kunne overleve, er en vidunderlig historie at fortælle gennem kameralinsen. Vegetationen og vandforsyningen er mere begrænset i disse tørre omgivelser, og vi ser oftere og oftere, at grupper af dyr deler sig op, når de går på jagt. Med kun få skjulesteder er disse jagtmønstre ekstremt effektive – og livsfarlige for byttet."

Fotografering i sådanne miljøer kan være udfordrende, og især støv kan være et problem. Til gengæld er der mulighed for at se meget langt på de åbne sletter, men det kræver et godt telezoom-objektiv.

Til at skyde fotoserien har Chris Schmid brugt et Sony RX10 III.