Få vores nyheder på mail

Sony’s første flagskib i Xperia X-serien - Xperia™ XZ – samt Xperia™ X Compact - har begge triple image sensing-teknologi

Pressemeddelelse   •   Sep 01, 2016 13:14 CEST

 • Xperia X-serien udvides med den vandafvisende1 flagskibsmodel Xperia XZ med 5,2” display samt en efterspurgt kompaktmodel - Xperia X Compact med 4,6” skærm.
 • Med innovativ triple image sensing-teknologi giver telefonerne en overlegen kameraoplevelse – tag skarpe billeder af motiver i bevægelse med en smuk og naturlig farvegengivelse under alle forhold.
 • Opdateret afrundet design, som ligger bekvemt i hånden.
 • Begge modeller har software, som opdaterer og tilpasser telefonen efter din brug, så brugeroplevelsen konstant forbedres.
 • Med Type-C™ USB bliver det nemmere at oplade – kablet behøver ikke vendes mere.


Med Xperia XZ og Xperia X Compact bygger Sony Mobile videre på Xperia X-serien, som blev introduceret i februar 2016. Seriens nye udvidelse tilbyder en endnu mere intelligent og individuelt tilpasset smartphone-oplevelse.

– Udover smartere software har Xperia XZ og Xperia X Compact et opdateret design og vores bedste kamera nogensinde. To nye sensorer hjælper kameraet til at give dig billeder med fantastisk farvegengivelse og skaber desuden helt nye muligheder for at fotografere i svagt lys, fortæller Rikard Skogberg, der er nordisk PR- og produktchef for Sony Mobile.


Fang øjeblikket med laserhastighed og med naturlig farvegengivelse

Xperia XZ og Xperia X Compact er forsynet med en helt ny kamerateknik, som giver de bedste billeder en Xperia nogensinde har taget. Efter at have kombineret Sony’s veldokumenterede kamera-ekspertise med ny digital teknik er kameraet i Xperia XZ og Xperia X Compact en af de mest avancerede nogensinde i en Xperia. Telefonerne er de første, der er udrustet med Sony’s nye triple image sensing-teknologi. Det gør dig i stand til at fange skarpe billeder i bevægelse og med en naturlig farvegengivelse under praktisk taget alle forhold. Teknologien er baseret på den populære Exmor RS™-sensor, som giver billeder af høj kvalitet med hurtig og intelligent autofokus, som endda forudser og følger motivets bevægelser. Den får nu hjælp af to assisterende sensorer: en sensor til laser-autofokus med afstandsmålings-teknik, som giver skarpe billeder selv under vanskelige lysforhold med svagt lys, samt en RGBC-IR-sensor2, som giver billederneen naturlig farvegengivelse ved at sensorerne baseret på lyset på billederne endnu bedre justerer hvidbalancen.

Hovedkameraet har hele 23 megapixels og er superhurtigt: fra du starter kameraet, enten via den fysiske knap eller via kameraikonet, tager den et billede på 0,6 sekunder3. For den mere erfarne fotograf er flere avancerede funktioner tilføjet i manuel indstilling, så der nu er udvidede kreative muligheder, så man blandt andet selv kan ændre lukketid og fokusering.

Udover stillbilleder er også videoens billedstabilisering forbedret. Med teknologi som stammer fra Sony Handycam® er kameraet udrustet med SteadyShot™ og Intelligent Active Mode, som gør, at du kan indspille video i høj kvalitet, hvor du takket være en 5-dimensionel stabilisering får et blødt og ensartet resultat4, selv når du bevæger dig eller ryster på hånden. Xperia XZ kan desuden indspille video i 4K.

Xperia XZ har et 13 megapixel frontkamera med høj lysfølsom (ISO6400) med 22 mm/90-graders vidvinkeloptik til at optage perfekte selfies selv i svagt lys.Xperia XZ i farven Forest Blue og Xperia X Compact i farven Mist Blue


Eksklusive materialer og design

Med et fantastisk afrundet design flyder 5,2”-skærmen og metalbagsiden sammen på Xperia XZ. Designet giver et perfekt greb og en god følelse i hånden. Med ALKALEIDO™-metal får bagsiden glans og en følelse af dybde, som forstærker designets premiumfølelse. Xperia XZ leveres i en helt ny blå farve, der er inspireret af naturens skønhed – Forest Blue – sammen med de opdaterede klassikere Mineral Black og Platinum.

Sony’s succes med kompaktmodeller følges op med Xperia X Compact’s indtog i Xperia X-serien. Telefonens 4,6”-skærm og afrundede design gør den endnu mere behageligere at holde i hånden samt ideel til at bruge med én hånd. Xperia X Compact’s klassiske konstruktion mærkes tydeligt på den dybblanke finish og solide følelse. Xperia X Compact kommer også i en ny signaturblå variant – Mist Blue – samt i Universe Black og White.

Sony’s ekspertise indenfor funktionelt design kommer til udtryk i Xperia XZ’s vandafvisende design, som betyder, at brugeren ikke behøver at frygte et væltet glas eller en uventet byge. Og bare ved, at du holder telefonen i hånden, ved den, hvem du er. Den kombinerede fingeraftrykslæser og tænd/sluk-knap på Xperia XZ og Xperia X Compact er bekvemt placeret på siden af telefonen, som betyder, at brugeren hurtigt, sikkert og enkelt kan låse enheden op med en enkelt bevægelse.


Smart software, som lærer din adfærd

Både Xperia XZ og Xperia X Compact er designet til at gøre livet lidt bekvemmere og mere effektivt for brugeren. Med Xperia Tips lærer softwaren dit forbrugsmønster hen ad vejen, så du kan få personlige tips og anbefalinger baseret på netop din brug. Med Smart Cleaner renses cachen automatisk for apps, efter at telefonen har lært din brug af dem, så præstationerne hele tiden maksimeres.

Med den ny Battery Care sammen med Qnovo’s adaptive ladeteknologi mindskes slitagen på batteriet, så batteriets livslængde kan forlænges til op mod en fordobling5. Qnovo’s adaptive ladning justerer strømmen for at undgå unødig slitage, som øger livslængden, mens Battery Care kontrollerer opladningen baseret på netop din brug og sætter opladningen på pause ved 90 %, for senere at oplade til 100 %, lige inden du normalt kobler opladeren fra. Nyt er det også, at Xperia XZ og Xperia X Compact er udstyret med USB Type-C™-opladning, som er enden på, at man kommer til at forsøge at tilslutte kablet omvendt.


Ydelse i topklasse

Xperia XZ har en Qualcomm® Snapdragon 820-processor med X12 LTE for maksimal optimering af telefonens hardware med hensyn til opkoblingshastighed, grafik, kamera og batteri.


Tilbehør

Xperia XZ og Xperia X Compact har begge en række matchende tilbehør som inkluderer:

 • Style Cover Touch (SCTF10/20), et cover som med sin gennemsigtige forside lader dig komme til vigtige funktioner, uden du behøver åbne forsiden.
 • Style Cover Stand (SCSF10/20), et cover med automatisk tænd/sluk-funktion, som også fungerer som en holder, hvis du for eksempel vil se film.


Smarte produkter fra Xperia

I februar 2016 præsenterede Sony Mobile flere smarte produktkoncepter under varemærket Xperia, og de vises også på IFA.


• Xperia Ear

Xperia Ear er en trådløs in ear-øresnegl, som giver en helt ny måde at kommunikere på. Den svarer på stemmekommandoer og assisterer dig ved normal ordveksling. Takket være Sony Agent-teknologi og en bevægelsessensor giver Xperia Ear dig brugbare informationer, lige så snart du placerer den i øret fx ved at oplæse din dagsplan. Er du på farten, kan du bede den om at ringe, google, notere eller guide dig frem. Xperia Ear lanceres på udvalgte markeder fra november.


• Xperia Projector og Xperia Agent

På IFA vises også Xperia Projector, som ved touch, bevægelse og stemmekommandoer hurtigt og enkelt projicerer et interaktivt billede på væggen. Xperia Agent er en vision af en personlig assistent og er udviklet til at få viden om dig, dine interesser og din profil, og ud fra disse oplysninger forsyne dig med brugbare informationer og anbefalinger. Sammen med Yahoo Japan og Nestlé Japan vises nu mere konkrete anvendelsesområder for disse koncepter.

1 Xperia™ XZ er vand- og støvafvisende, så der er ingen fare, hvis du overraskes af regn eller ønsker at skylle telefonen af under hanen. Men husk: alle porte og beskyttelser skal være fuldstændig tillukkede. Du bør ikke lade enheden havne helt under vand eller udsætte den for havvand, saltvand, kloreret vand eller væsker som for eksempel drikkevarer. Misbrug og fejlagtig brug af enheden ophæver garantien. Enheden er blevet testet ifølge beskyttelses-klassificeringen IP65/68. Mere information findes på www.sonymobile.com/waterresistant. Vær opmærksom på, at Xperia™ XZ har en USB-port uden luge til tilslutning og opladning. USB-porten skal være helt tør, inden du lader enheden.

2 RGBC-IR står for red, green, blue, clear og infrared

3 Baseret på interne test af Sony Mobile Communications

4 5-dimensioners stabilisering er kun tilgængelig i Full HD video-opløsning og aktiveres udelukkende når kameraet opfatter makrovideo. Andre situationer optages med 3-dimensioners stabilisering.

5 Til sammenligning med Xperia Z2. Ifølge laboratorietest udført af Sony Mobile og Qnovo på Xperia Z2 er batteriets livslængde op til fordoblet med Qnovo’s adaptive charging. Resultatet kan variere.Lanceringsdato og pris

 • Xperia X Compact lanceres allerede den 14 september 2016 med en vejledende pris på 3.499 kr.
 • Xperia XZ lanceres den 11. oktober 2016 med en vejledende pris på 5.499 kr.

 • Yderligere informationer: Kontakt venligst:

  Sony Mobile Communications Danmark
  Morten Johansen,
  Marketing Manager
  E-mail: morten.johansen@sonymobile.com
  Mobil: +45 4050 0933

  Journalistkontakt og udlån af testtelefoner:

  Per Raahauge
  journalist
  2pr.dk
  E-mail: sm@2pr.dk
  Mobil: +45 2170 7979


  Fotos i høj opløsning:
  bit.ly/sony_ifa2016


  Se det vedhæftede dokument for mere information og tekniske specifikationer.

  Sony Mobile Communications is a subsidiary of Tokyo-based Sony Corporation, a leading global innovator of audio, video, game, communications, key device and information technology products for the consumer and professional markets. With its music, pictures, computer entertainment and online businesses, Sony is uniquely positioned to be the leading electronics and entertainment company in the world. Through its Xperia™ smartphone and tablet portfolio, as well as innovative smart products, Sony Mobile Communications delivers the best of Sony technology, premium content and services, and easy connectivity to Sony’s world of networked entertainment experiences. For more information: www.sonymobile.com

  Legal

  1) Facts and features may vary depending on local variant. 2) Operational times are affected by network preferences, type of SIM card, connected accessories and various activities e.g. playing games. Kit contents and colour options may differ from market to market. The full range of accessories may not be available in every market. 3) Icons displayed are for illustrative purposes only. The homescreen may appear different in your product. Some features may not be available in your country or area.

  “SONY” is a registered trademark of Sony Corporation. “Xperia” is a trademark or registered trademark of Sony Mobile Communications Inc. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. Additional information regarding trademarks may be located on our website at: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

  Qualcomm Snapdragon and Qualcomm Quick Charge are products of Qualcomm Technologies, Inc. Qualcomm, and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries. Quick Charge is a trademark of Qualcomm Incorporated.

  USB Type-C™ and USB-C™ are trademarks of USB Implementers Forum

  ALKALEIDO™ is a trademark of Kobe Steel, Ltd