Gå til indhold
Sony præsenterer en lang række af nye innovationer på IFA 2014

Pressemeddelelse -

Sony præsenterer en lang række af nye innovationer på IFA 2014

På forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin, som begynder fredag d. 5. september, vil Sony løfte sløret for en række nye produkter. De vil alle levere den unikke brugeroplevelse, som Sony er kendt for, og som er baseret på værdisættet om at “inspirere og indfri menneskers nysgerrighed, og fremkalde følelser.”

På Sony-pressekonferencen onsdag d. 3. september forud for IFA’s officielle åbning præsenterede Kazuo Hirai, President og CEO for Sony, de seneste innovationer inden for Mobile, Digital Imaging, Game og Network Services. “Hver eneste af de nye produkter fra Sony er designet til at levere mere end blot nye funktionaliteter – de er designet til at ændre vores måde at interagere med teknologi på samt ændre den måde, hvorpå teknologien integreres i vores liv.  Vores mål er ikke kun at nå dine forventninger. Vi vil, gennem vores Kando-inspirerede teknologier, røre dine følelser og tage dine oplevelser til nye højder,” sagde Hirai. På pressekonferencen afslørede Hirai også, at “Life Space UX” vil blive lanceret i Europa. “Life Space UX” er en helt ny tilgang til brugeroplevelse og produktskabelse, som udnytter brugerens omgivelser og dagligdag med en helt ny og mere naturlig brug af indhold til følge. På IFA viser Sony konceptets udvikling, siden det blev præsenteret første gang på CES i Las Vegas i januar i år.

Masaru Tamagawa, President for Sony Europe, præsenterede herefter det nyeste europæiske line-up fra Sony inkl. et 4K BRAVIA™-tv med buet skærm, bærbare produkter som for eksempel en “High Resolution Audio” Walkman® samt “Lens Style”-kameraer med store billedsensorer.

Kunimasa Suzuki, President og CEO for Sony Mobile Communications, demonstrerede, hvordan Sony samler alt det bedste fra sine teknologier i det line-up af mobile enheder. Lanceringerne føres an af Xperia™ Z3, som kan forbindes med PlayStation®4(PS4™) via PlayStation®App eller “PS4 Remote Play”-appen. Suzuki annoncerede også de nyeste SmartWear-produkter fra Sony, som integreres med de mobile enheder, så brugeren kan gemme sine daglige aktiviteter og berige sin livsstil.


Følgende produkter blev afsløret på IFA 2014:

1Xperia™ Smartphones - Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact
De nye flagskibs-smartphones fra Sony kombinerer det bedste fra alle de kendte Sony-teknologier inkl. kamera-, videokamera- og lydteknologier. Du får desuden verdens første fordybende PS4-spiloplevelse på en smartphone takket være “PS4 Remote Play”*1.

Xperia Z3 har en stor skærm på 5,2", afrundet aluminiumsramme og hærdet glas, som tilsammen giver en suveræn finish. Den tynde og lette smartphone er blot 7,3 mm bred og vejer kun 152 gram. Dette kraftcenter af en smartphone er støv- og vandtæt (IP65/IP68)*2, og du får det perfekte mix af skønhed og funktion. Xperia Z3 fås i hvid, sort, kobber og sølvgrøn.*3

Xperia Z3 Compact er skabt til betjening med én hånd. Den har en afrundet “Liquid Reflection”-ramme samt hærdet glas, som giver en elegant finish. Xperia Z3 Compact vejer kun 129 gram og er desuden både støv- og vandtæt (IP65/IP68)*2. Den fås i hvid, sort, orange og grøn.

Begge modeller tager de avancerede kamerateknologier fra Sony til nye højder. De har 1/2.3” Exmor™ RS CMOS”-billedsensor for mobile, BIONZ™-processor for mobile og det nye 25 mm Sony G vidvinkelobjektiv, som tilsammen sikrer skarpe og levende billeder og filmoptagelser. En lysfølsomhed på ISO 12.800 og en ny og forbedret SteadyShot™-teknologi fra Sony minimerer støj og sløring samtidig med, at eksponeringen og farverne forbedres.

Begge smartphones har en “High-Resolution Audio”-udgang direkte i jackstikket og den banebrydende “DSEE HX”-teknologi fra Sony, som opskalerer gengivelseskvaliteten af lavtopløste musikfiler (MP3, AAC) til tæt på “High-Resolution”-kvalitet*4, så du altid er sikret en ekstremt høj lydkvalitet. Derudover har begge modeller indbygget digital støjreducering, som bortfiltrerer baggrundstøj op til 98 procent.*5

Sony giver dig nu også mulighed for at opleve den indlevende spiloplevelse direkte på din smartphone-skærm via “PS4 Remote Play”.

Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact bliver efter planen lanceret i Danmark til efteråret.


2Xperia™ Tablet Xperia Z3 Tablet Compact
Xperia Z3 Tablet Compact er med sine 6,4 mm og 270g verdens mindste og letteste compact tablet.*6 Den byder på helt nye og unikke underholdningsmuligheder – for eksempel inden for spil – som kun Sony kan levere. Xperia Z3 Tablet Compact har en afrundet ramme, som gør den let at håndtere med én hånd. Det nye, forstærkede FRP-panel giver en flot finish med samme designkoncept som Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact – og så er den tilmed også støv- og vandtæt (IP65/68)*2.

Xperia Z3 Tablet Compact er verdens første tablet med “PS4 Remote Play”*1. Funktionen gør det muligt at få den samme spiloplevelse, som du kender fra PS4 – det hele på den store 8" skærm. “TRILUMINOS™ display for mobile” med “Live Color LED” sørger for skarpe billeder med en bred pallette af rige og naturlige farver samt en dyb og livagtig oplevelse ved for eksempel spil og film.

Xperia Z3 Tablet Compact har “High-Resolution Audio”-udgang direkte i jack-stikket og den banebrydende “DSEE HX”-teknologi fra Sony, som opskalerer gengivelseskvaliteten af lavtopløste musikfiler (MP3, AAC) til tæt på “High-Resolution”-kvalitet*4, så du altid er sikret en ekstremt høj lydkvalitet. Derudover har den indbygget digital støjreducering, som reducerer baggrundsstøj med op til 98 procent.*5

*1 Fungerer på Xperia Z3, Xperia Z3 Compact og Xperia Z3 Tablet Compact fra november 2014. PS4-system, DUALSHOCK®4 Wireless Controller, Sony Entertainment Network og hurtig internetforbindelse er påkrævet. Nogle spil understøtter muligvis ikke denne feature. Seneste version af PS4-software er påkrævet. “PS4 Remote Play”-appen skal være installeret på Xperia-enheden.
*2 Xperia Z3, Xperia Z3 Compact og Xperia Z3 Tablet Compact er i overensstemmelse med IP65- og IP68-standarderne beskyttet mod støv og vand. Når alle porte og beskyttelser er lukkede, er de (i) støvtætte og (ii) beskyttet mod vandsprøjt fra alle retninger i overensstemmelse med IP65 og/eller kan nedsænkes i 1,5 dybt vand i op til 30 minutter i overensstemmelse med IP68.
*3 Sølvgrøn er kun tilgængelig på udvalgte markeder.
*4 Maksimum 96KHz/24 bit gengivelseskvalitet.
*5 Baseret på en undersøgelse udført af Sony. Med støjreducerende headset MDR-NC31EM eller hovedtelefonerne or MDR-NC31, MDR-NC033, MDR-NWNC33 og MDR-NWN33S solgt fra oktober 2009 med Walkman®. Lyd fra omgivelserne fjernes totalt.
*6 Compact Tablets defineres af Strategy Analytics, som tablet med skærmstørrelser på mere end 7" og mindre end 9". Z3 Tablet Compact er støv- og vandtæt (i overensstemmelse med IP65/IP68), og den er drevet af en 2,5 GHZ “Qualcomm’s MSM8974AB Quad-core”-processor og 3 GB RAM. Specifikationerne er verificeret af Strategy Analytics’ SpecTRAX Service i september 2014. For mere information om Strategy Analytics-resultater se www.sonymobile.com/testresults


3. Xperia™ Smartphone Xperia E3
Xperia E3 har det samme, lækre design, som flagskibsserien Xperia Z3, og den fås i en række farver bl.a. hvid, sort, lime og kobber*. Smartphonen er designet til at ligge godt i hånden, og den har en ridsesikker 4,5" skærm. Den er derfor som skabt til at klare alle hverdagens udfordringer uden at den tager skade af det. Telefonen er udstyret med et kamera på 5 megapixel og de nye kamera-apps fra Sony, som gør det let og sjovt at lave kreative redigeringer af billeder og videoer. Xperia E3 har en “Shake to Start”-app, som du kan bruge til at lave egne genveje til dine yndlings-apps – så du kan få adgang til dem med en hurtig bevægelse med håndleddet. Du får den hurtige 1,2 Ghz “Qualcomm Snapdragon™ 400 quad-core”-processor og det kraftige batteri med “Battery STAMINA Mode”, som holder dig kørende i længere tid, så du kan blive underholdt på farten.

* Farver kan variere på forskellige markeder.


4. SmartWear
Sony lancerer også en række nye SmartWear-produkter, der kan bruges sammen med kompatible smartphones, tablets og andre dedikerede applikationer til at holde styr på din dagligdag via “Lifelog”. Sony SmartWear-produkterne bruger forskellige sensorer, der sporer dine aktiviteter, som for eksempel antal skridt i løbet af en dag, bevægelser rundt i byen og sovemønstre, samtidig med, at “følelsesmæssige” bevægelser i form af billeder, musik, opkald, beskeder og andre værdifulde minder, du gerne vil gemme. “Lifelog”-appen visualiserer din dag for dig og giver tips til, hvordan du kan få det endnu sjovere og være mere effektiv.

SmartWatch 3 understøtter “Android Wear” fra Google, og det har indbygget GPS og 4 GB lagerplads. Uret leverer ikke blot værdifulde informationer og tjenester baseret på dine aktiviteter. Du har også fjernadgang til kommunikation og underholdning, som for eksempel musik – selv når du er væk fra din smartphone. Dertil kommer “SmartBand Talk”, som er udstyret med et buet e-paper-display, som altid er tændt, hvilket gør det let at tage håndfrie opkald og lave talekommandoer. De intuitive talekommandoer gør det muligt at tjekke din Lifelog-status med et hurtigt kig på håndleddet. “SmartWatch 3” og “SmartBand Talk” vil være tilgængelige verden over dette efterår.

Sony vil den kommende tid udvide sit sortiment af SmartWear-produkter betydeligt. Der vil for eksempel komme “Smart Tennis Sensor”*, som fastgøres på en tennisketcher for derefter at kunne visualisere hvert eneste slag på din smartphone. En prototype på SmartEyeglass–briller med gennemsigtigt glas, som lægger brugbar information ind i dit synsfelt – vil også blive lanceret.

* “Smart Tennis Sensor” blev lanceret i Japan i maj. Det vil være tilgængeligt i Nordamerika fra januar 2015.
* Se http://www.sonymobile.com/press for Xperia-pressemeddelelsen


5. “Lens-style”-kameraerne ILCE-QX1, DSC-QX30 og DSC-QX10 (lyserød og kobber)
Sony udvider også sit line-up af “Lens-style”-kameraer med to nye modeller, som kan tilsluttes til smartphones*1 via Wi-Fi. De kan fastgøres direkte på en smartphone eller bruges separat, så brugeren kan tage billeder eller optage film*2 i høj kvalitet fra enhver vinkel.

ILCE-QX1 har den samme APS-C CMOS-billedsensor, som sidder i de spejlløse kameraer med udskiftelige objektiver fra Sony, og den tager billeder i høj kvalitet med flot baggrundssløring samt klare nattebilleder med meget lav støj og høj følsomhed. Dertil får du en lang række udfoldelsesmuligheder med kompatibiliteten med E-mount og A-mount udskiftelige objektiver.

DSC-QX30 har, ligesom Cyber-shot™-modellerne fra Sony, et Sony G-objektiv med 30x optisk zoom, optisk SteadyShot-billedstabilisator og de samme autofokusfunktioner, hvilke gør det muligt at tage billeder, som din smartphones indbyggede kamera på ingen måde vil kunne klare – for eksempel motiver på lang afstand.

Derudover kan du nu få DSC-QX10 i både lyserød og kobber.

Takket være forbedringer i “PlayMemories Mobile”-appen går det nu hurtigere end nogensinde at oprette “One-touch”-forbindelse med NFC til alle “Lens-style”-kameraerne. Appen har desuden fået en helt ny brugerflade, som gør fotografering mere overskuelig, og så er det blevet meget nemmere at tage billeder med én hånd.

*1 Smartphone eller tablet kompatibel med “Play Memories Mobile” er påkrævet.
*2 Et hukommelseskort er nødvendigt for at kunne lave nogle typer optagelser herunder video og kontinuerlige billeder.


6Action Cam Mini HDR-AZ1VR (med Live-View-fjernbetjening)
HDR-AZ1RV er et wearable kamera pakket ind i et lille og let hus, som kun vejer 63 gram, hvilket er to tredjedele af den nuværende HDR-AS100V-model. Kameraets lille størrelse skyldes blandt andet Live-View-fjernbetjening med indbygget GPS-funktionen. Kameraet har et 170° vidvinkelobjektiv*3, og det er let at sætte fast på sportsudstyr, som for eksempel cykelstyr og hjelme, hvilket gør det ideelt til at optage flotte action-videoer i høj kvalitet – uanset om du kører på cykel, står på snowboard eller vandrer i bjerge. Du kan også bruge kameraet til familieferier eller andre fritidsaktiviteter. HDR-AZ1RV kan optage med en høj bit-rate på 50 mbps i XAVC S, så du kan sikre videooptagelser i høj kvalitet med mindre komprimeringsstøj – selv i hurtige scener. Derudover kan den nye Live-View-fjernbetjening afspille*5 og slette filer, der er gemt på kameraet.

Sammen med den gratis “Action Cam Movie Creator”-software er det let at lave imponerende flotte film.

*3 Når SteadyShot er slået fra. SteadyShot kan kun bruges ved optagelser med 120°.
*4 Kun afspilning af video uden lyd.
*5 Kun afspilning af video uden lyd.


7 PlayMemories Camera Apps
“Sound Photo” og “Light Trail” er blevet tilføjet til rækken af PlayMemories Camera Apps™, som er en service til download af apps, der føjer en række nye og spændende funktioner til Sony-kameraer.

  • Sound Photo gør det muligt at optage lyd lige før og efter et billede bliver taget, hvilket gør det muligt at genopleve de gode minder. Minderne kan afspilles på kameraer, pc’er, mobile enheder og tv.
  • Light Trail er en app, som kan genskabe sporene fra eksempelvis billygter eller fyrværkeri i ét enkelt billede. Appen gør det let at tage billeder, som det tidligere kun var muligt at tage med komplicerede og lange eksponeringstider.


8Nyd “High Resolution Audio” på farten på endnu flere måder
Udvalget af “High Resolution Audio”-produkter fra Sony, som løfter lytteoplevelsen til stadiet over cd-kvalitet, fortsætter med at vokse – specielt inden for lettilgængelige og bærbare produkter. Samtidig med dette udvider Sony Music Entertainment udbuddet af musik i “High Resolution Audio”-kvalitet, hvilket gør Sony til en aktiv spiller på såvel hardware- som indholdsfronten.

Når det kommer til hardware, så føjer Sony hele syv nye produkter til den eksisterende serie på 32 kompatible*1 “High Resolution Audio”-produkter inkl. Walkman®, hovedtelefoner og en transportabel forstærker. NWZ-A15 Walkman er verdens mindste og letteste*2 Hi-Res-kompatible digitale musikafspiller, og den giver dig en lettilgængelig lytteoplevelse i høj kvalitet. Derudover introducerer Sony i alt tre nye Hi-Res-kompatible*1*3 hovedtelefoner, som matcher alles forventninger – fra nem og problemfri Hi-Res-lyd til en passioneret audiofil oplevelse.

På indholdsfronten har Sony Music Entertainment introduceret “High Resolution Audio”-titler fra blandt andre Pharrell Williams og Kasabian. Derudover er Sony i færd med at styrke samarbejdet med en lang række distributører for at optimere mulighederne for at downloade “High Resolution Audio”-musik.

*1 Antal produkter introduceret i Europa. Afviger fra antallet af introducerede modeller i resten af verden.
*2 Pr. d. 3. september 2014 kl. 16.45. Dimensioner: 43,6 x 109 x 8.7 mm (bredde, længe, tykkelse). Vægt: cirka 66 gram.
*3 Gælder for følgende produkter: MDR-Z7, MDR-1A og MDR-1ADC.


94K Ultra HD BRAVIA-tv S90 (75"/65")* og samarbejde med tjenesteudbyder
S90 (75"/65") er en ny serie af 4K Ultra HD BRAVIA®-tv, der giver dig en hidtil uset grad af indlevelse takket være kombinationen af den buede LCD-skærm og det kraftige “Multi-angle Live Speaker”-system. Serien bruger den unikke 4K X-Reality® PRO-chip fra Sony, X-tended Dynamic Range-teknologi og et bredt farvespekter fra TRILUMINOS® Display – og hertil kommer en rig surround sound-oplevelse, som giver dig følelsen af at sidde i en biografsal.

Sony er med i en række initiativer sammen med tjenesteudbydere, som skal forbedre 4K- oplevelsen  hjemme i stuen.

* Annonceret d. 7. august 2014. Serien sælges efter planen i Europa og Kina fra september 2014.


10. “Life Space UX” er en helt ny oplevelse i hjemmet
Sony annoncerede det nye koncept “Life Space UX” på CES i januar i år. Konceptet, som går ud på at udnytte rum til at genere oplevelser, blev præsenteret sammen med “4K Ultra Short Throw Projector”*, som forventes at komme i handlen i USA i slutningen af september. På CES præsenterede Sony også konceptmodeller af en bordpladeskærm, en loftskærm og en vægmonteret skærm.

På IFA 2014 viser Sony for første gang i Europa sit line-up af “Life Space UX”-modeller inkl. konceptmodeller og prototyper på udviklingsstadiet, som integrerer nye teknologier. Blandt konceptmodellerne findes en LED-pære-højttaler, der er en lyspære i almindelig størrelse, som indeholder højttalere, og som tilsluttes trådløst til din smartphone, hvilket laver hele dit hjem om til én stor musikalsk oplevelse. Sony vil også udstille en kompakt, firkantet og vandtæt “Ultra Short Throw”-projektor, som fra en køleskabsdør eller en brusekabine kan projicere et cirka 23" tommer trykfølsomt billede op på væggen.

“4K Ultra Short Throw Projector”, som er den første i rækken af “Life Space UX”-produkter fra Sony vil efter planen være tilgængelig i Europa i sommeren 2015.
* For mere information om “Life Space UX” se: http://www.sony.net/Products/products-for-life-space/


11. Sony VPL-VW300ES giver flere mulighed for at opleve ægte 4K i hjemmebiografen
Sony har i dag udvidet deres udvalg af home cinema-projektorer med nyheden 4K VPL-VW300ES, som vises for første gang på IFA. Med lanceringen af VPL-VW300ES får flere mulighed for at opleve ægte 4K i hjemmebiografen. Det er den hidtil billigste ægte 4K-projektor på markedet*. Herudover tilbyder Sony de prisbelønnede VPL-VW1100ES og VPL-VW500ES, der også er Sony 4K-projektorer med en opløsning, der er fire gange højere end Full HD.

Sonys tilbyder fantastisk billedkvalitet med en 4K-opløsning (4.096×2.160), som giver en fantastisk medrivende oplevelse. VPL-VW300ES anvender Sonys 4K SXRDTM panelteknologi til at opnå billeder med høj opløsning, uden at gå på kompromis med dyb kontrast og gengivelse af hurtig bevægelse. Disse 4K-egenskaber, kombineret med en lavere pris end VPL-VW1100ES og VPL-VW500ES, sikrer, at VPL-VW300ES kan give et endnu bredere publikum mulighed for at opleve Sonys ultimative hjemmebiograf.

Emner

Tags


Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia-tablets og Walkman® MP3-afspillere samt professionelt HD-udstyr til broadcasting

Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com, om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk. 

“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.

Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Relateret materiale

Relaterede nyheder