Gå til indhold
 Sony lancerer Xperia 5 II – kompakt design, 5G og underholdning i særklasse

Pressemeddelelse -

Sony lancerer Xperia 5 II – kompakt design, 5G og underholdning i særklasse

  • Hurtigt kamera: Eye-AF i realtid1 til mennesker og dyr, som sikrer perfekte portrætter og serieoptagelse op til 20 fps2 med kontinuerlig AF, der foretager AF/AE-beregninger 60 gange/sek3, så du aldrig misser øjeblikket.
  • Verdens første 4K HDR 120fps slowmotion-filmoptagelse på en smartphone4: Optag og afspil indhold, filmet med 24fps, i op til 5x slowmotion, for endnu flere filmiske effekter.
  • Fordybende skærm:6,1’’ FDH+ HDR OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format5, der sammen med Creator-tilstanden(Powered by CineAlta) giver en fantastisk farvenøjagtighed.
  • Skabt til gaming: 120Hz refresh rate-skærm6 og 240Hz reducering af bevægelsessløring7 der giver jævne actionscener, mens 240Hz touch scanning rate5 og Touch-respons6, som er forbedret med omkring 35%, sikrer præcist og hurtigt gameplay.
  • Høj hastighed og ydeevne: Den nyeste generation af 5G-forbindelse8,Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform og højkapacitetsbatteriet på 4,000mAh med hurtig opladning for optimal hastighed og ydeevne.
  • Perfekt størrelse: Kompakt og ergonomisk design, spækket med den nyeste teknologi.

Sony har i dag lanceret Xperia 5 II, der er den anden 5G-smartphone i Xperia-serien. På trods af det kompakte design, er der ikke indgået nogen kompromisser med ydeevnen.

Xperia 5 II er udviklet med mange af de samme funktioner som Xperia 1 II, heriblandt kameraet med tre objektiver, der kommer med en ZEISS-optik særligt kalibreret til Xperia 5 II. Telefonen kommer ligeledes med Photography Pro, som bygger på teknologien fra Sonys Alpha-kameraer, Cinematography Pro (Powered by CineAlta), der giver de samme indstillingsmuligheder, som professionelle filmskabere har til rådighed, samt CinemaWide-skærmen i 21:9-format, der giver en fantastisk seeroplevelse.

Xperia 5 II kommer med fantastiske audiofunktioner såsom lyd i høj kvalitet, 3,5mm audio-jackstik og stereo fronthøjttalere[PA1] [PA1] . Derudover kommer telefonen med Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform – alt sammen i et elegant, kompakt og slankt design, der passer perfekt både i hånden og lommen. Takket være 120Hz refresh rate og 240Hz touch scanning rate, kan brugerne også nyde en fuldstændig jævn og præcis gamingoplevelse.

“Sony omfavner i dag meget mere end blot teknologi og ingeniørarbejde. Vores portefølje indeholder også underholdningsområder såsom musik, film, spil og meget mere,” sagde Mitsuya Kishida, President of Sony Mobile Communications. ”Med vores unikke baggrund og passion for at skubbe til grænserne for, hvad der er muligt, er selv vores mest kompakte Xperia-smartphones spækket med Sonys avancerede teknologier.”

Tag perfekte portrætter og fang øjeblikket

Ligesom sin storebror (Xperia 1 II) er Xperia 5 II udviklet med teknologi fra Sonys Alpha-kameraer. Det perfekte portræt er ikke altid opstillet, og når det rigtige øjeblik melder sig, kommer Eye-AF i realtid til sin ret. Uanset om du fotograferer mennesker eller dyr i hurtig bevægelse1, sikrer Eye-AF i realtid, at den vigtigste del af ansigtet, nemlig øjnene, forbliver i fokus – også selvom det kun er det ene øje, der er synligt.

Xperia 5 II fanger ethvert øjeblik ved hjælp af den kontinuerlige AF, som foretager AF/AE-beregninger 60 gange/sek. Det betyder, at du kan tage 20 billeder med serieoptagelse (20 fps) – alle sammen med høj præcision, nøjagtig fokus og optimeret eksponering.

Det alsidige kamera har hele tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16mm, 24mm og 70mm, så du både kan tage smukke landskabsbilleder og portrætter. ZEISS-optikken er kalibreret specifikt til Xperia 5 II og kommer med ZEISS T*-belægningen, der reducerer refleksioner og giver til en fantastisk gengivelse og kontrast.

Den store 1/1,7”-sensor og Bionz X™ (til mobile enheder) sikrer smukke og skarpe billeder - selv i lav belysning.

Med Cinematography Pro (powered by CineAlta) får du endnu flere muligheder for at skabe engagerende indhold, ved hjælp af dramatiske slowmotion-effekter, der muliggøres af verdens første 4K HDR 120fps slowmotion-filmoptagelse på en smartphone. Du kan også optage indhold i 21:9-format med 24/25/30/60fps for at styrke det filmiske udtryk.

Xperia 5 II kommer desuden med Sonys unikke og intelligente vindfilter-teknologi, som reducerer støj og vindinterferens og giver klare lydoptagelser.

Gaming på farten

Xperia 5 II kommer med en kombination af underholdningsfunktioner, der gør telefonen optimal til gaming på farten. Udover skærmen i 21:9-format, kommer den med Game Enhancer-funktionen, høj ydeevne, 120Hz refresh rate og 240Hz touch scanning rate.

Skærmen i 21:9-formatet er bredere end de konventionelle skærme, hvilket betyder, at dit synsfelt er endnu større – og du kan dermed se dine modspillere, før de ser dig. Med 120Hz refresh rate vil selv hurtigt bevægende objekter være skarpe, hvilket giver et fuldstændigt jævn gameplay. Med 240Hz reducering af bevægelsessløring opdateres billedet 240 gange i sekundet for en fantastisk underholdningsoplevelse fuldstændig uden sløring.

Til de spil, der kræver hurtige fingre, kommer Xperia 5 II med 240Hz Touch scanning rate, der er er fire gange højere end den forrige model10. Det betyder, at din handling sker nøjagtigt, som – og når – du havde tiltænkt det.

Game Enhancer-funktionen tilbyder forskellige funktioner og indstillinger, som hjælper med at forbedre dit gameplay, og med Competition Set-funktionen prioriteres din gaming først, så intet forstyrrer dig, mens du spiller. Du kan desuden dele dine bedste øjeblikke med skærmbilleder, lyd- og videoklip. HS Power Control lader dig desuden game endnu længere tid, uden at du skal bekymre dig om overophedning.

Ønsker du at tage din gaming til det næste niveau, kan du tilslutte en trådløs PlayStation®4 DUALSHOCK®4-controller11 for skabe en mere autentisk Android-gamingoplevelse. Xperia er den officielle smartphoneserie til Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020 og med Xperia 5 II, er du klar til at tage kampen op. Uanset om du spiller for sjov eller for at vinde, får du en optimeret gamingoplevelse takket være samarbejdet med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Underholdning i perfekt lommeformat

Xperia 5 II er det perfekte match til filmelskeren med 6,1’’ FDH+ HDR OLED-skærmen i 21:9 CinemaWide-format og 5G-forbindelse, der lader dig downloade og streame dit yndlingsindhold hurtigere end nogensinde før. Farvegengivelsen er inspireret af de professionelle Sony-teknologier, som benyttes i Hollywood-produktioner, mens Creator-tilstanden (powered by CineAlta) sørger for, at indholdet ser ud, fuldstændig som det var tiltænkt.

Med X1™-processoren til mobilenheder får du BRAVIA’s HDR-remasterteknologi, som forbedrer kontraster, farver og klarhed på al indhold, mens refresh raten på 120Hz sikrer en jævn oplevelse, når du scroller på sociale medier eller surfer på internettet.

Xperia er blevet synonym med god lyd, og det samme gør sig gældende for Xperia 5 II. Du kan se film med Dolby Atmos®, der er finjusteret i samarbejde med Sony Pictures Entertainment, mens lydkvaliteten for musik er finjusteret i samarbejde med Sony Music Entertainment, hvilket giver en autentisk lytteoplevelse.

Med 360 Reality Audio hardware-dekodning forbedres lydkvaliteten yderligere, når du lytter til musik gennem tjenesten TIDAL12. Nye TIDAL-brugere får tre måneders gratis TIDAL Hi-Fi, når de køber en Xperia 5 II13.

Musik i høj lydkvalitet kan nydes gennem stereo-fronthøjttalerne eller med hovedtelefoner – enten trådløst eller via 3,5mm jackstik. Jackstikket sikrer en klarere venstre- og højre lydseparation og reducerer signalstøj til 20dB – hvilket er 90% lavere end hovedtelefoner med USB-C forbindelse.

Udover understøttelsen af lyd i høj opløsning14 kommer Xperia 5 II med DSEE Ultimate, der forbedrer kvaliteten af digital musik ved hjælp af kunstig intelligens.

Kompakt men kraftfuld

Xperia 5 II kommer med et højkapacitetsbatteri på 4000mAh, der kan oplades op til 50% på kun 30 minutter15.

Xperia 5 II er udviklet med fokus på hastighed og med forbindelse til det ultrahurtige 5G-netværk, kan du nyde downloads i høj kvalitet samt problemfri streaming. Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-systemet giver dig mulighed for at spille, opleve, multitaske og forbinde som aldrig før. Dette er muligt takket være 5G-hastigheder samt den forbedrede ydelse med 25% hurtigere processor og grafikkort end på den tidligere model.

Med sin bredde på blot 68mm og dybde på kun 8mm er Xperia 5 II skræddersyet til brug med én hånd. Men ud over at være kompakt er Xperia 5 II også standhaftig. Den er IP65/IP68-vandafvisende17 og kommer med Corning® Gorilla® Glass 6 på begge sider, som sikre den bedste beskyttelse i et elegant design.

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 II bliver tilgængelig med Android 10TM i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober18 til en vejledende udsalgspris på 6.499 kr.

  

“SONY” og “Xperia” er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.

"PlayStation" er et registreret varemærke eller varemærke tilhørende Sony Interactive Entertainment Inc.

"DUALSHOCK" er et registreret varemærke eller varemærke tilhørende Sony Interactive Entertainment Inc.

Android er et varemærke tilhørende Google Inc.

Qualcomm og Snapdragon er varemærker tilhørende Qualcomm Incorporated, registreret i USA og andre lande. Snapdragon Elite Gaming er et varemærke tilhørende Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon og Qualcomm Snapdragon Elite Gaming er produkter fra Qualcomm Technologies, Inc. og/eller dets datterselskaber.

Dolby, Dolby Atmos og det dobbelt-D-symbol er blandt de registrerede og uregistrerede varemærker tilhørende Dolby Laboratories, Inc. i USA og/eller andre lande.

© 2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION og CALL OF DUTY er varemærker tilhørende Activision Publishing, Inc. 

© 1998 - 2020 Tencent. Alle rettigheder forbeholdes.

Tencent og Tencent Games er varemærker tilhørende Tencent Holdings Limited.

  

[1] Nøjagtig fokus opnås muligvis ikke med visse motiver i enkelte situationer, og virker ikke på alle dyr.

2Maksimal fps afhænger af omgivelser og indstillinger. Op til 20fps serieoptagelse med AF/AEer tilgængelig med 24mm kameraobjektivet, mens 16mm og 70mm kameraobjektiverne kan skyde op til 10fps med AF/AE.

3 Virker med 24mm objektiv. Funktionen kan bruges med ”Photography Pro”. Virker når lukkerhastigheden er på 1/60 sekunder eller hurtigere. Virker afhængig af situationen.

4Hovedkameraet i Xperia 5 II kommer med 4K HDR 120fps slowmotion-filmoptagelse.

Verificeret af Strategic Analytics´ SpecTRAX Service mod offentliggjorte kameraspecifikationer for over 17.500 smartphones. Gældende pr. 17. september 2020. Begrænsninger for optagelsestid gælder. 4K HDR 120fps er tilgængelig via Cinematography Pro fra 24mm-objektivet.

5 Skærmformat kan variere på baggrund af indholdet.

6 Funktionen kan variere alt efter indhold, tilgængelighed af spil og kompatibilitet.

7 240Hz reducering af bevægelsessløring er en Game Enhancer-funktion. Ved at tage skærmens 120Hz refresh rate indsætter funktionen en sort ramme mellem hvert billede for at give den tilsvarende visuelle effekt af 240Hz refresh rate. Resultatet er billeder uden slør med marginalt nedsat lysstyrke. Funktionen kan variere alt efter indhold, tilgængelighed af spil og kompatibilitet.

8 5G-netværk afhænger af land og operatør.

9 Optagelsestidsbegrænsninger gælder.

10 Forrige model: Xperia 5.

11 DUALSHOCK®4 og XD-holder sælges separat. Kompatibilitet med spiltitler kan variere.

12 Tredjepartsvilkår, betingelser og gebyrer kan forekomme. Tjenestens tilgængelighed kan variere alt efter marked.

13Tilbuddet kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser; det kan ændres, afbrydes eller ophøre når som helst og kan kræve gebyrer, registrering og kreditkortoplysninger. Kun et tilbud pr. person. Kræver, at produktet er tilsluttet et trådløst netværk.

14 Lyd i høj opløsning og trådløs lyd i høj opløsning kræver kompatible hovedtelefoner.

15 Oplader op til 50% på blot 30 minutter (ved brug af 21W USB-oplader. Tilbehør sælges separat).

16 Resultat simuleret af Sony Mobile Communications Inc., baseret på den faktiske brugerprofil, der bruger den samme type batteri. Batteriets levetid afhænger af brugen.

17 Xperia 5 II er vandafvisende og beskyttet mod støv. Alle porte og dæksler skal være ordentligt lukkede. Nedsænk ikke enheden helt under vand, og udsæt den ikke for havvand, saltvand, klorholdigt vand eller væsker som for eksempel drikkevarer. Ved misbrug og fejlagtig brug ophører garantien. Enhederne er blevet testet og godkendt til IP-beskyttelsesklasse IP65/68. Sony-enheder, der er testet for deres vandafvisende evner, placeres forsigtigt i en beholder fyldt med ledningsvand og sænket ned til en dybde på 1,5 meter. Efter 30 minutter i beholderen tages enheden forsigtigt op, og dens funktioner og funktioner testes. Bemærk, at denne model har en dækselfri USB-port til tilslutning og opladning. USB-porten skal være helt tør inden opladning.

18 Tidspunkt og tilgængelighed varierer i de forskellige lande.

[PA1]stereo fronthøjttalere [PA1]

Related links

Emner

Tags


Om Sony Corporation

Sony Corporation er en kreativ underholdningsvirksomhed, der er bygget på et solidt teknologisk fundament. Med spil-og netværkstjenester, musik, billeder, elektronik, halvledere og finansielle tjenester, er Sonys formål at fylde verden med oplevelser gennem kreativitet og teknologi. For mere information, besøg http://www.sony.net/

Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Caroline Rebecca Schefte

PR Coordinator - Sony Nordics +45 28113609

Relateret materiale