Få vores nyheder på mail

Sony lancerer Xperia 1 II - den nye flagskibsmobil med 5G

Pressemeddelelse   •   Feb 24, 2020 08:45 CET

Xperia 1 II har fokus på hastighed. Det er verdens første1 smartphone med op til 20fps2 AF/AE-sporing3 (autofokus og automatisk eksponering) og sammen med 5G-forbindelse, er det en komplet smartphone med underholdning i højsædet.

 • Kamera med tre objektiver, der benytter den markedsledende Sony Alpha-teknologi samt ZEISS-optik kalibreret specifikt til Xperia med 3D iToF.
 • Markedsledende autofokusteknologi, der muliggør op til 20 fps2 serieoptagelse og AF/AE-beregninger3 op til 60 gange/sek.4 samt Eye AF i realtid til både mennesker og dyr5
 • Cinematography Pro (“powered by CineAlta”), der kan optage i flere forskellige billedhastigheder og tilbyder flere manuelle indstillingsmuligheder, såsom touch-autofokus og brugerdefineret hvidbalance.
 • 6,5’’ 4K HDR OLED-skærm6 i 21:9 CinemaWide-format, der sammen med Creator-tilstand (“powered by CineAlta”) giver en hidtil uset farvenøjagtighed
 • Dolby Atmos®-filmlyd, som er finjusteret i samarbejde med Sony Pictures Entertainment og giver en flerdimensionel surround-lydoplevelse.
 • Audiokvalitet finjusteret i samarbejde med Sony Music Entertainment, for at sikre at lydkvaliteten bliver, som artisten havde tiltænkt det.
 • Indbyggede fronthøjttalere, 360 Reality Audio7samt hardware-dekodning, der optimerer lydkvaliteten.
 • Næste generations 5G-forbindelse og Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform, samt højkapacitetsbatteri på 4000mAh med trådløs opladning, der alt sammen sikrer optimal hastighed og performance.

Sony har i dag styrket Xperia-serien med sin første 5G-model i serien – Xperia 1 II. Xperia 1 II er udviklet med fokus på hastighed, så du kan nyde indhold gennem de bedste teknologier fra Sonys portefølje:

 • Kamera med op til 20 fps2, serieoptagelse og AF/AE-beregninger3 op til 60 gange/sek.4 – inspireret fra Sonys Alpha-kameraer.
 • Creator-tilstand og cinematisk optagelsesfunktion gennem Cinematography Pro – fra Sonys professionelle division.
 • X1TM-teknologi til mobiler – fra BRAVIA® tv.

”Sony har med sin brede portefølje skabt sig en unik position inden for 5G. Xperia med 5G kommer til at tage din mobiloplevelse til et nyt niveau.”, udtaler Mitsuya Kishida, President of Sony Mobile Communications.

Forevig betydningsfulde situationer med lynhurtig optagelse

Det nye kamera med tre objektiver er udviklet med Sony Alphas markedsledende AF-teknologi og understøttes med den avancerede teknologi fra ZEISS-optikken, der er kalibreret specifikt til Xperia 1 II. ZEISS T*-belægningen reducerer refleksioner og giver til en fantastisk gengivelse og kontrast.

Xperia 1 II udnytter teknologierne, der er udviklet til AlphaTM-kameraerne med udskiftelige objektiver og tilbyder kontinuerlig AF, som foretager AF/AE-beregninger3 60 gange/sek.

Dette muliggør verdens første1 kontinuerlige AF/AE3-sporing til højhastighedsoptagelse med op til 20 fsp2, som er ideel til optagelse af motiver i bevægelse, såsom børn, dyr eller til sport. Dermed forbliver motiver i fokus med stor præcision.

Eye-AF i realtid5 holder fokus på motivets øjne, og sikrer fantastiske portrætter. Funktionen duer nu både til mennesker og dyr.

Xperia 1 II’s hurtige fokus i virker også i situationer med svagt lysindfald, og sikrer billeder i høj kvalitet, takket være fire teknologier der samarbejder: Dual Photo Diode-billedsensoren8, et autofokussystem der dækker op mod 70 procent af billedesensoren9, 3D iToF-sensoren10 og en ny stor 1/1,7” Exmor RS™-mobilsensor, der er 1,5x mere sensitiv end den forrige model, hvilket giver hurtigere og mere præcis AF i lav belysning.

Det alsidige kamera har hele tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16mm, 24mm og 70mm. Brugerpladen i det nye Photography Pro ligner den, som ses hos Alpha-kameraerne og tilbyder manuel indstilling af ISO-værdien, lukketid mv.

Imaging Edge for Mobile forbinder Xperia 1 II til Sonys Alpha-kameraer11 og lader dig blandt andet bruge din telefon til at fjernstyre farvesammensætning, fokus og ISO. Det betyder også, at brugere kan overføre billeder fra et Alpha-kamera til Xperia 1 II for at gennemgå farver og nuancer med professionel nøjagtighed.

Styrk dine filmoptagelser med Cinematography Pro, der nu understøtter 2K 120fps 10 bit HDR-optagelse med høj billedfrekvens12 og Cinematic 21:9 4K HDR-optagelse på henholdsvis 24/25/30/60fps13

Med touch-AF, afmålte indstillinger for eksponering, niveaumåler og forbedret hvidbalance-indstillinger har brugeren desuden flere manuelle indstillingsmuligheder.

Xperia 1 II kommer også med Sonys unikke og intelligente vindfilter-teknologi, som reducerer støj og vindinterferens og sikrer klar audiooptagelse.

Smart og kraftfuld

Xperia 1 II kommer med et højkapacitetsbatteri på hele 4000mAh. Batteriet har lynopladning, som lader op til 50% på blot 30 minutter14, samt hurtig trådløs opladning. Sony udvikler fortsat deres batterier for at øge batteriets levetid, bl.a. ved hjælp af det AI-drevne ’Battery Care’, der tilpasser sig din personlige rutine.

Fordyb dig i underholdning

Uanset om du skal lytte til musik eller se film, er Xperia 1 II finjusteret og indstillet til at give en perfekt underholdningsoplevelse. Teknologien, der reducerer bevægelsessløring, svarer til en 90Hz-skærm og reducerer billedforsinkelser for at opnå en klarere billedkvalitet. Med Dolby Atmos®-lyd, der er udviklet i samarbejde med Sony Pictures Entertainment, opnås en flerdimensionel surround-lydoplevelse.

Ved at trække på Sonys ekspertise inden for både lydhardware og musikunderholdning, er Xperia 1 II lavet til at levere en autentisk lydoplevelse, som er finjusteret i samarbejde med Sony Music Entertainment.

Lytteoplevelsen bliver endda taget til et helt nyt niveau med verdens første smartphone15, der har indbygget 360 Reality Audio hardware-dekodning. Dette forbedrer lydkvaliteten, når du lytter til musik gennem tjenesten TIDAL16.

Musik i høj lydkvalitet kan nydes gennem Xperia 1 II’s fronthøjttalere eller i kombination med hovedtelefoner via 3,5mm jackstik eller trådløst. En kraftig finjustering af lyden har reduceret krydstale ned til 20 dB, hvilket er mere end 90% lavere end i USB-C hovedtelefoner.

Udover understøttelsen af High-Resolution Audio og High-Resolution Wireless Audio17, tilbyder Xperia 1 II også DSEE Ultimate. Denne nye teknologi bruger kunstig intelligens til automatisk at forbedre lydfrekvensens bithastighed i realtid, hvilket løfter hvert musiknummer til tæt på højopløsningslyd. Det virker uanset om dine høretelefoner er trådløse eller kablet, og om din musik er gemt på telefonen eller streames.

Gaming på farten

Nyd et uforstyrret syn, når du gamer på Xperia 1 II’s store 21:9-skærm. Kombinationen af 21:9-formatet og understøttelsen af PlayStation®4’s DUALSHOCK®418 trådløse controller, gør gaming på farten endnu sjovere. Desuden kan du nu nyde en optimeret Call of Duty®: Mobile gaming-oplevelse, der er et resultat af samarbejdet med Qualcomm® Snapdragon Elite GamingTM.

Game Enhancer-funktionen, der blev lanceret med Xperia 1, er blevet forbedret med flere funktioner på Xperia 1 II. Bl.a. understøttes Competition Set, der prioriterer gaming først, så intet forstyrrer dig, mens du spiller – hvilket er velegnet til E-sports kampe. Ydermere er touch-responstiden blevet forbedret i forhold til Xperia 1 – alt sammen for at give den ultimative mobile gaming-oplevelse.

Få mest ud af 5G

Xperia 1 II blev bygget med fokus på hastighed og er skabt med en professionel arbejdsgang i tankerne. Ved at drage fordel af Sub-6 GHz-netværket, kan Xperia 1 II tilbyde kompromisløs adgang til indhold i højeste kvalitet.

Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-system giver dig mulighed for at spille, opleve, multitaske og forbinde som aldrig før. Dette er muligt med 5G-hastigheder og en forbedret ydelse med 25% hurtigere processor og grafikkort end på den tidligere model.

Xperia 1 II er IP65/IP68 vandafvisende19 og kommer med Corning® Gorilla® Glass 6 på begge sider, for den bedste beskyttelse og et elegant design.

Pris og tilgængelighed

Xperia 1 II bliver tilgængelig med AndroidTM 10 i farverne sort og lilla fra juni 202020. Pris vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Tilbehør

Du kan tilkøbe et af de matchende covers. Xperia 1 II Style Cover View lader dig ikke blot se notifikationer og indhold, selvom coveret er lukket, men beskytter også mod hverdagsbrug. Xperia 1 II Style Cover fås også med indbygget fod, så du let kan se film og game på Xperia 1 II. Begge versioner fås i sort og lilla.

Qualcomm and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries. Snapdragon Elite Gaming is a trademark of Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon and Qualcomm Snapdragon Elite Gaming are products of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.

Dolby, Dolby Atmos, and the double-D symbol are among the registered and unregistered trademarks of Dolby Laboratories, Inc. in the Unites States and/or other countries.

© 2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION and CALL OF DUTY are trademarks of Activision Publishing, Inc. Tencent is a trademark of Tencent Games Co., Ltd

© 1998 - 2020 Tencent. All Rights Reserved.

Tencent and Tencent Games are trademarks of Tencent Holdings Limited.

“SONY” and “Xperia” are trademarks or registered trademarks of Sony Corporation. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners.

“PlayStation” is a registered trademark or trademark of Sony Interactive Entertainment Inc.

“DUALSHOCK” is a registered trademark or trademark of Sony Interactive Entertainment Inc.

Android is a trademark of Google Inc.

1 Xperia 1 II er den første smartphone med et kamera, der har 20 fps AF/AE kontinuerlig optagelse med sporing. BIONZ X til mobiler beregner kontinuerligt AF/AE op til 60 gange/sek. ved at producere billeder i fokus ved 20 fps.

Verificeret af Strategy Analytics’ SpecTRAX Service mod offentliggjorte kameraspecifikationer for over 14.000 smartphones. Pr. den 23. februar 2020.

2 Op til 20fps serieoptagelse med AF/AE, som er tilgængelig for 24mm kameraobjektiver, mens 16mm og 70mm kameraobjektiver kan tage op til 10fps AF/AE. Funktionen kan benyttes med ”Photography Pro”. Virker når drev-tilstand er sat til ”Hi”. Virker når lukketid er på 1/100 sekunder eller hurtigere, dog kan det variere alt efter situationen. Den maksimale fsp afhænger af situationen og indstillingerne.

3 AF: Autofokus, AE: automatisk eksponering.

4 Virker med 24mm objektiv. Funktionen kan bruges med ”Photography Pro”. Virker når lukkerhastigheden er på 1/60 sekunder eller hurtigere. Virker afhængig af situationen.

5 Nøjagtig fokus opnås muligvis ikke med visse motiver i enkelte situationer, og virker ikke på alle dyr.

6 Skærmformat kan variere på baggrund af indholdet.

7 360 Reality Audio kræver, at man abonnerer på en kompatibel online musikudbyder. Her kan tredjeparts vilkår, betingelser og gebyrer forekomme.

8 Dual Photo Diode-billedsensoren

er tilgængelig til 16mm og 24mm kameraobjektiver.

9 Tilgængelig til 24mm kameraobjektiver.

10 Op til 5m længde. Til videoer virker 3D iToF sensorer til 70mm kameraobjektiver.

11 Se venligst Sonys hjemmeside for at se listen over kompatible objektiver.

12 Videoklip, der er optaget i 120 fps høj billedfrekvens, vil blive optaget og vist i slowmotion. Slowmotion varierer afhængigt af udstyrets fps-hastighed, såsom x2, x4, x4.8, x5.

13 Restriktioner for længde af optagelse. Afspilningskvaliteten er afhængig af platform- og skærmfunktioner.

14 Oplader op til 50% på blot 30 minutter (ved brug af 21W USB-oplader. Tilbehør sælges separat).

15 Verificeret af Strategy Analytics’ SpecTRAX Service mod offentliggjorte skærmspecifikationer for over 14.000 smartphones. Pr. den 23. februar 2020.

16 Tredjeparts vilkår, betingelser og gebyrer kan forekomme. Tjenestens tilgængelighed kan variere fra marked til marked.

17 High-Resolution Audio og High-Resolution Audio Wireless kræver kompatible hovedtelefoner.

18 DUALSHOCK®4 og XD-holder sælges separat. Kompatibilitet med spiltitler kan variere.

19 Xperia 1 II er vandafvisende og beskyttet mod støv, så du behøver ikke være urolig, hvis du skulle overraskes af regn eller vil skylle snavs af. Men husk, at alle porte og luger skal være ordentligt lukkede. Undgå at nedsænke enheden under vand, og udsæt den ikke for havvand, saltvand, klorholdigt vand eller væsker som for eksempel drikkevarer. Ved misbrug og fejlagtig brug ophører garantien. Enhederne er blevet testet og godkendt til IP-beskyttelsesklasse IP65/68. Få mere information på https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterr... Vær opmærksom på, at USB-porten til tilslutning og opladning på Xperia 1 II ikke er forsynet med låg. USB-porten skal derfor være helt tør, inden du oplader telefonen.

20 Lanceringsdato vil variere fra land til land.

Om Sony Corporation

Sony Corporation er en kreativ underholdningsvirksomhed, der er bygget på et solidt teknologisk fundament. Med spil-og netværkstjenester, musik, billeder, elektronik, halvledere og finansielle tjenester, er Sonys formål at fylde verden med oplevelser gennem kreativitet og teknologi. For mere information, besøg http://www.sony.net/