Gå til indhold
Sony lancerer verdens mindste og letteste 4K*-videokamera samt 2014 line-up

Pressemeddelelse -

Sony lancerer verdens mindste og letteste 4K*-videokamera samt 2014 line-up

Sony reducerer størrelsen på 4K-kamera – FDR-AX100E er en fjerdedel mindre end den tidligere modelii

  • Optag nemt 4K-video med det kompakte videokamera – selv med én hånd
  • Den baggrundsbelyste 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor leverer imponerende 4K-billedkvalitet selv i svagt lys
  • Ny BIONZ X-billedprocessor
  • ZEISS Vario-Sonnar T* 29mm vidvinkelobjektiv med 12x optisk zoom og Optical SteadyShot
  • Indstillingsmuligheder som på et professionelt kamera med bl.a. manuelt hjul og indbygget ND-filter
  • Det øvrige 2014 forårs line-up er ført an af flagskibet HDR-CX900, som sætter nye standarder for fuld HD-Handycam® og følges af fem øvrige modeller
  • Den nye serie af videokameraer i fuld HD byder bl.a. på store billedsensorer, BIONZ X-billedprocessor, høj optagelses-bit-rate, opgraderet SteadyShot og kraftigere projektorer
  • NFC til one-touch-overførsler og Wi-Fi til fjernbetjening fra din smartphone

* 4K refererergennem hele pressemeddelelsen til en opløsning på 3840x2160 pixels

Med Handycam® AX100E har dine dyrebare minder aldrig set bedre ud. Det nyeste 4K-videokamera fra Sony tager dig med til en fuldstændig virkelighedstro verden, der rækker langt ud over end HD. Det er 75 pct. mindre og 66 pct. lettere end FDR-AX1E, hvilket gør det muligt at optage video med kun én hånd.

Det er det første 4K-Handycam® med en stor baggrundsbelyst 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor, som er markant større en sensorerne i almindelige videokameraer til forbrugere. Sensoren optager imponerende billeder i 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) med fire gange så mange detaljer som fuld HD samt mulighed for flotte bokeh-effekter med sløret baggrund.

4K-sensoren suppleres af den kraftfulde BIONZ X-processor med områdespecifik støjreduktion og detaljereproduktionsteknologi, hvilket resulterer i levende, naturtro optagelser, der er tættere på virkeligheden end nogensinde før. Sammen med videokameraets avancerede Cinematone Gamma/Colour-funktion bliver dine progressive 25p-optagelser både varme og farverige at se på.

Handycam® AX100E benytter sig af det ny-udviklede ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv med 12x optisk zoom, som er blevet optimeret til 4K-optagelser. Objektivet tegner skarpt på hele billedet – også helt ude i hjørnerne - takket være objektivkonstruktionen med 11 grupper/17 linselementer inkluderet AA (Advanced Aspherical) og ED-linselementer.

Sammen med den store 1.0 type-sensor sørger BIONZ X-processoren og ZEISS-objektivet med syvbladet blændering for, at du kan optage imponerende videoer og billeder med mulighed for flotte bokeh-effekter – præcis som en professionel fotograf. Og med Optical SteadyShot er du sikker på, at dine håndholdte optagelser bliver jævne og stabile.

Dette 4K-Handycam® er også det første nogensinde med Dual Video Recording, som gør det muligt at optage høj videokvalitet og ‘internet-venligt’ MP4-filer samtidig. Optag video i XAVC S- (op til 4K/60Mbps or HD/50 Mbps) eller AVCHD-format for at se, redigere og nyde dine optagelser i højeste opløsning. Samtidig optages en mere kompakt kopi i lavere opløsning i MP4-format. Når du er færdig med dine optagelser, skal du blot røre kameraet med din NFC-kompatible smartphone eller tablet for trådløst at overføre de internetvenlige MP4-filer fra AX100E, så du kan dele dem online med det samme.

Dine kreative udfoldelsesmuligheder udvides yderligere, når du filmer i HD (1280x720) med høj billedfrekvens, hvor du får imponerende 120 fpsiii.

For at vise video og stillbilleder på dit 4K-tv skal du blot forbinde kameraet med det medfølgende HDMI-stik. Og hvis du ikke har et 4K-tv, konverterer videokameraet automatisk dine 4K-optagelser til højkvalitets 2K (fuld HD).

Brugervenlige features som i professionelt udstyr
Handycam® AX100E giver dig fuld kontrol, så du kan lave dine egne smukke 4K-optagelser.

Det er en fornøjelse at indramme din scene gennem den klare OLED Tru-Finder med høj kontrast og bred synsvinkel. Med indbygget ND-filter (Neutral Density) og et udvalg af forskellige niveauer kan du tilpasse lys-intensiteten, som kommer igennem objektivet. Vælg mellem niveauerne: ¼-filter, 1/16-filter eller 1/64-filter. Det giver dig friheden til at tage kontrol over både lukkerhastighed og blænde, så du får endnu flere kreative udfoldelsesmuligheder. Kameraets store billedsensor giver desuden mulighed for at skabe smukke bokeh-effekter med sløret baggrund uden at øge lukkerhastigheden – selv når du optager udendørs i sollys.

Den komfortabelt placerede objektivring kan indstilles, så du med dine finderspidser kan styre fokus eller zoom og eksponering. Videoentusiaster vil også sætte pris på det sidemonterede betjeningshjul, som f.eks. kan styre gain eller lysstyrke. Selv når du kigger gennem videokameraets elektroniske søger med LCD-skærmen lukket, er det let at lave justeringer med fingene.

Handycam® CX900: Kompakt med professionel stil
Resten af 2014’s Handycam®-line-up føres an af HDR-CX900, som sætter nye standarder for billeder og video i fuld HD i et yderst kompakt kamerahus. HDR-CX900 lanceres sammen med fem andre modeller. De har bl.a. opgraderede projektorer, simpel trådløs deling, mulighed for fjernbetjening fra din smartphone samt Balanced Optical SteadyShot der holder dine optagelser stabile.

Topmodellen HDR-CX900 rykker grænsen for kreativiteten i dine personlige optagelser. Du får en fremragende Handycam®-oplevelse i et kompakt videokamera, som er forfriskende let at bruge. Det er det første Handycam® i fuld HD med den store 1.0 type Exmor R™ CMOS-billedsensor, hvis opløsning giver dig en helt imponerende detaljegrad. Takket være den nye generation af BIONZ X-processor vil du kunne nyde en usædvanlig god billedkvalitet med meget lav billedstøj – selv når du optager i halvmørke.

Det er også det første forbrugervideokamera fra Sony, der kan optage filmisk fuld HD med en bit rate på 50 Mbps ved hjælp af det nye XAVC S-videoformat.

Ambitiøse filmfotografer kan nu få enhver detalje med fra alle scener – selv ved hurtige panoreringer, hvor almindelige videokameraer ofte har svært ved at følge med. Hertil kommer muligheden for optagelse i frame rates helt op til 120 fps, så du ikke går glip af noget fra de hurtige, action-fyldte scener, f.eks. en hurtigløber eller et dansende par. Afspil dine optagelser i HD-slowmotion og nyd dem i en femtedel af den normale afspilningshastighed.

Sammen med Zeiss Vario-Sonnar T*-objektivet kan videokameraets store sensor skabe de samme flotte, slørede baggrundseffekter, som de professionelle fotografer laver.

HDR-CX900 har masser af professionelle features til den seriøse amatørfotograf. Den klare, elektroniske OLED-søger med bred betragtningsvinkel gør det let at finde det rette motiv. To indbyggede ND-filtre justerer lysniveauerne, som kommer ind i objektivet, så du får større kreativ frihed til at styre den præcise lukkertid og blænde. Du får desuden et komfortabelt placeret manuelt indstillingshjul, så du let kan styre fokus, zoom og eksponering med fingerspidserne.

Intelligent teknologi giver bedre optagelser
Den højopløste Exmor R™ CMOS-billedsensor, som sidder i alle seks nye Handycam®-modeller, bringer dine dyrebare minder til live med video og stillbilleder i imponerende detaljerig HD.

Den nye BIONZ X-processor er både hurtigere og mere kraftfuld end nogensinde før, og dens forbedrede billedkvalitet og styring af den områdespecifikke støjreduktion resulterer i virkelighedstro videooptagelser og højopløste stillbilleder. Hertil får du Balanced Optical SteadyShotiii, som nu er op til 13 gange så effektiv til at fjerne rystelser – hele vejen fra vidvinkel til telefoto.

Den hurtigere BIONZ X-processor giver dig endnu flere features. Zoom-faktoren er f.eks. fordoblet på de nye kameraer i forhold til tidligere modeller. “By Pixel Super Resolution‟-teknologien kan nu forbedre detaljerne i dine videooptagelser med op til 24x forstørrelsesgrad med Clear Image Zoom – første gang i et Handycam®. Og med al den processorkraft i banken kan videokameraet nu optage AVCHD i fuld HD simultant med MP4, så du hurtigt kan overføre materialet til din smartphone og dele det på nettet. Topmodellen Handycam® CX900 kan endda optage fuld HD i høj bit rate på 50 Mbps med XAVC S-formatet – simultant med det internetvenlige MP4-format.

Oplev forskellen med alle dine minder
Den indbyggede projektor på fire af de nye Handycam®-modeller har en nyudviklet lysudgang på op til 50 lumen (på Handycam® PJ810), og er således bedre end nogensindeiv med visning af optagelser på helt op til 200". Du kan nu skabe din egen spontane biograf overalt, hvor du kan finde en hvid flade. Det er en nem og underholdende måde at nyde dagens optagelser på, når du er på farten og ikke har din pc med dig.

Som en ekstra raffinering sørger den elektroniske keystone-korrektionv (kun Handycam® PJ810) for, at dit projektorbillede altid er plan – selv ved skæve vinkler. Derudover har projektorerne nu fået en ekstern port, så du også kan vise andet materiale på dem. Slut dit digitalkamera, laptop eller smartphone til Handycam® og nyd det store format overalt.

Den yderst præcise Xtra Fine LCD-skærm på udvalgte modeller har desuden WhiteMagic™-teknologivi (kun Handycam® PJ810). Du vil især opleve forskellen på solbeskinnede dage, hvor det vil være meget lettere at se, hvad der foregår på videokameraets skærm.

Når du er færdig med dine optagelser kan Motion Shot Video, som findes på næsten alle modellervii, skabe dramatiske sekvenser med overlagte billeder, så du får hvert splitsekund af bevægelserne med fra dine action-fyldte optagelser. Det er et fremragende værktøj til analyser på golf- eller tennisbanen.

Film lyder bedre end nogensinde
“My Voice Cancelling”-funktionen fjerner din egen stemme i baggrunden bag kameraet – uden at det går ud over volumen i forgrunden. Velmente tilråb bliver reduceret til hvisken, så det, der rent faktisk skal høres, kommer i fokus.

Trådløse forbindelser til smartphone, tablet og pc
Med indbygget Wi-Fiviii og NFC kan du trådløst overføre filmklip og billeder fra dit Handycam® til smartphone, tablet eller pc med blot et enkelt tryk eller berøring. Hent PlayMemories Mobile-appen, som findes til både iOS og Android, og kom i gang med det samme.

Det indbyggede Wi-Fi gør det desuden muligt trådløst at afspille indhold fra dit Handycam® på dit netværkstilsluttede tv (DLNA-kompatibelt tv og adgangspunkt er påkrævet, ikke kompatibel med XAVC S-format).

Når du rører dit Handycam® (ikke CX240, PJ240) med en NFC-kompatibelt mobil enhed, aktiveres Smart Remote Control automatisk. Du kan nu starte og stoppe optagelser fra din mobil – det er smart til gruppescener eller eneoptrædener, hvor du ikke har lyst til at løbe frem og tilbage mellem scene og videokamera.

Pris og tilgængelighed
Det nye FDR-AX100E 4K-vidokamera fra Sony vil være tilgængeligt i Danmark fra maj 2014. 2014’s Handycam®-line-up af videokameraer i fuld HD fra Sony er tilgængelig fra:

HDR-CX900E – Maj 2014
HDR-PJ810E – Februar 2014
HDR-PJ530E – Februar 2014
HDR-PJ330E – Februar 2014
HDR-PJ240E – Februar 2014
HDR-CX330E – April 2014
HDR-CX240E – Februar 2014

Vejledende udsalgspriser er:
FDR-AX100E - 17.800 kr.
HDR-CX900E - 13.400 kr.
HDR-PJ810E - 8.300 kr.
HDR-PJ530E - 5.000 kr.
HDR-PJ330E - 3.300 kr.
HDR-PJ240E - 2.900 kr.
HDR-CX330E - 2.400 kr.
HDR-CX240E - 2.000 kr.

*i   Blandt 4K-videokameraer, som kan optage i XAVC S. Fra pressemeddelelsens udsendelse, ifølge
  Sony-undersøgelse.
ii  FDR-AX1E
iii Den højeste billedkvalitet nogensinde opnået på ved denne frame rate på et Handycam®.
iv HDR-PJ810E, HDR-PJ530E, HDR-PJ330E and HDR-PJ240E
v Kun i HDR-PJ810E
vi  Kun i HDR-PJ810E
vii Ikke i HDR-CX900E
viii ikke i HDR-CX240E eller HDR-PJ240E

Tekniske specifikationer
Se PDF-filen for tekniske specifikationer.

Emner

Tags


Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia-tablets og Walkman® MP3-afspillere samt professionelt HD-udstyr til broadcasting.


Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com , om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk.


“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.


Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88