Få vores nyheder på mail

Sony lancerer Hi-Res-lyd til bilen

Pressemeddelelse   •   Sep 02, 2015 16:45 CEST

Sony tager nu endnu et stort skridt for at bevise, at Hi-Res Audio er fremtidens standard for alle musikelskere. På IFA 2015 lancerer Sony nemlig en helt ny Hi-Res-linje til bilen, herunder hovedenheden RSX-GS9, firekanalsforstærkeren XM-GS4, Super-tweeteren XS-GS1, subwooferen XS-GSW121D, monoforstærkeren XM-GS100, baghøjttaleren 1 XS-GS6921 og fronthøjttaleren XS-GS1621. Den nye serie leverer en imponerende lydoplevelse i en kvalitet, som overgår CD-standarden. Det er desuden verdens første2 bilstereo med understøttelse af DSD-playback.

Overlegen lydkvalitet med Hi-Res Audio
Hi-Res Audio-standarden giver dig bedre lyd, end du kender fra CD’en, og du får derfor en helt udsøgt musikoplevelse. Både optagelse og afspilning er lossless, hvilket sikrer et stort, rigt og klart lydbillede, som tidligere kun kunne opnås fra originalkilden i lydstudiet.

Hi-Res-kvaliteten fortjener kun det bedste, og den nye Hi-Res-serie til bilen er derfor designet af de bedste komponenter på markedet. Takket være denne kvalitetsindmad får du en imponerende lydkvalitet med mindsket elektromagnetisk støj og vibration. Kombinationen af Hi-Res-formatet og de gode materialer gør dette bilstereosystem til et sandt kunstværk.

RSX-GS9 digital medieafspiller
Hovedenheden hedder RSX-GS9 og er en digital medieafspiller, som ikke kan undgå at fascinere dig. Takket være RSX-GS9 får du den bedste kørende musikoplevelse nogensinde. Med det solide og forstærkede chassis undgår du resonans og andre udefrakommende forstyrrelser. Kvalitetskomponenterne i afspilleren sikrer, at bilens rystelser ikke går ud over lydkvaliteten, og du får således et imponerende klart lydbillede på farten. Som noget helt særligt har systemet indbygget D/A-converteren ES9018S fra ESS Technology. Denne 32-bit converter leverer verdens bedste ydeevne og konverterer dine filer til analoge signaler med et imponerende dynamisk område på op til 135 dB og THD+N (Total Harmonic Distortion and Noise) på -120dB. Dette sikrer en musikoplevelse, som kun kan måles med livekoncerter og musikstudier.

RS-GS9

Hvis du vil have det optimale ud af dette imponerende lydsystem, skal du afspille ukomprimerede lydfiler, men det er ikke den eneste mulighed. RSX-GS9 er det første lydsystem til bilen, der er kompatibelt med DSD-formatet (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit). DSD er et lydformat, der genskaber detaljerne i musikken med hidtil uset præcision. Hvis du har en stor mp3-samling, sørger DSEEHX™ (Digital Sound Enhancement Engine) fra Sony for at skalere kvaliteten op til tæt på Hi-Res-lyd. Du kan derfor være sikker på altid at få den bedste lyd ud af alle dine musikkilder.

Den lækre lyd suppleres flot af medieafspillernes flotte design. Frontpanelet består af en enkel og stilren aluminiumsplade på 14 mm og en flot OLED-skærm. Det centralt placerede volumenhjul er ligeledes fremstillet i aluminium, og knapperne er baggrundsbelyste.

Du kan desuden nyde godt af en lang række forbindelsesmuligheder såsom LDAC™-understøttet Bluetooth®/ NFC™ med SongPal™-appen 3 fra Sony, to USB-porte (Type A) og en USB micro-B-port (USB DAC). Du kan derfor tilslutte alt lige fra USB-drev til MP3-afspillere og smartphones.

XM-GS4 firekanalsforstærker
Den nye XM-GS4 firekanalsforstærker fra Sony er en anden vigtig del af den samlede pakke for at opnå den ideelle Hi-Res-lyd. Den transformerer svage lydsignaler til lækker lyd, lige til at fordybe sig i. Takket være det imponerende høje frekvensområde fra 10 Hz til 100 KHz får du kraftfulde og fyldige toner. Lyden kan finjusteres yderlige med low-/high pass-filtre, der gør det let at tilpasse frekvenserne til lige præcis dine ønsker og krav.

XM-GS4

XS-GS1 Super-tweeter
For at kunne få glæde af dit Sony-anlæg til bilen skal du selvfølgelig også have et sæt højttalere. XS-GS1 25 mm soft dome-tweeteren fra Sony er den ideelle makker til Hi-Res-systemet i bilen. Højttalerne er bygget til ultrahøje frekvenser og klarer uden problemer helt op til 50 kHz.

XS-GS1

De højfrekvente lyde har et meget smalt transmissionsområde, men XS-GS1 sørger for at maksimere udstrålingsvinklen til hele bilen. Højttalernes design byder på åbne net og let skrånende afbøjningsplader, som ligeledes øger spredningen af lyden. I stedet for at installere XS-GS1 mod forsæderne, kan de også pege mod forruden, hvilket vil yderlige forbedre udstrålingsvinklen og kvaliteten af de højeste toner. Resultatet vil være en lækker og harmonisk diskant.

Men Hi-Res-formatet har mange flere fordele end de ultrahøje lyde. Du får et imponerende bredt frekvensområde, højopløste signaler og jævne svingninger på tværs af alle frekvenser. Disse discipliner klarer GS-serien fra Sony til perfektion. Højttalerne XS-GS1621 og subwooferen XS-GSW121D drives af monoforstærkeren XM-GS100 med den originale MRC-teknologi (Mica Reinforced Cellular) fra Sony.

Den nye serie af Hi-Res Audio-produkter til bilen fra Sony vil være tilgængelig fra midten af december 2015.

Vejledende priser

RSX-GS9 10.000 kroner
XM-GS4 3.300 kroner
XS-GS1 1.600 kroner

1 Vises på IFA, men sælges ikke i Europa
2 September 2015
3 SonPal-appen kan downloades til både Android- og iOS-enheder fra henholdsvis Marketplace og AppStore.Se vedhæftede PDF for tekniske specifikationer.

Se vedhæftede PDF for tekniske specifikationer.

Sony udvikler og leverer produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til forbrugere og professionelle. Med en unik global position er Sony en førende pioner indenfor elektronik- og underholdningsindustrien med særlig fokus på musik, foto og spil. Sony leverede i regnskabsåret 2014 et resultat på godt 68 milliarder dollars. Læs mere om Sony på sony.net og om Sony Danmark på sony.dk.

Vedhæftede filer

PDF-dokument