Få vores nyheder på mail

Sony introducerer to nye E-mount Full Frame-objektiver

Pressemeddelelse   •   Sep 15, 2014 17:00 CEST

FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) er et Full Frame-objektiv med power zoom1. Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) er et Full Frame-objektiv med vidvinkel til E-mount-kameraer.

FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)

  • Nyt “Smooth Motion Optics”-design til de seriøse filmfotografer
  • SSM (Super Sonic wave Motor) sikrer en ubesværet og lydløs zoom, mens “Double Linear Motor” giver dig en jævn og glat autofokusoplevelse
  • Separate kontrolhjul til fokus, iris og zoom for professionel betjening
  • Indbygget optisk SteadyShot
  • Kompakt og bærbart design, som er både støv- og vandafvisende

Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)

  • Alsidigt vidvinkel-zoom-objektiv Det legendariske ZEISS-design er blevet optimeret til Sonys 35 mm Full-Frame a7-serie
  • Indbygget optisk SteadyShot Det kompakte design er modstandsdygtigt over for såvel støv som vand

E PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)
Sony giver med dette objektiv fotografer og filmfotografer et særdeles stærkt og kreativt nyt kort på hånden. Det er det første Full Frame E-mount vidvinkel-zoom-objektiv  specielt egnet til filmoptagelse. 

FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) er designet og fremstillet med den største perfektion, hvilket giver en stor kreativ frihed til både stillbilleder og videooptagelser. Objektivet er den ideelle partner til kameraer som for eksempel 35mm full-frame α7S, og det indfanger imponerende detaljer, uanset om du skyder film i 4K eller i fuld HD eller tager stillbilleder.

SELP28135G er kompatibelt med alle kameraer og videokameraer med E-mount-systemet fra Sony. Brændvidden spænder fra 42-202.5 mm (svarende til 35 mm), når objektivet bruges på et kamerahus med en APS-C-sensor, som for eksempel a6000 og a5100 eller videokameraer som NEX-FS700 og PXW-FS7 fra Sony.

En konstant F4-blænde gør det muligt at skyde såvel still- som videobilleder med en smuk dybde og stabil eksponering på tværs af hele zoom-bredden – fra vidvinkel til telefoto.

Den nye “Smooth Motion Optics” fra Sony sikrer, at selv de mest krævende videofotografer får, hvad de forventer. Dette både optiske og mekaniske design er fremstillet med et mål om at opnå den højest tænkelige billedkvalitet, og når objektivet bruges med kameraer med store sensorer, løser det tre kendte problemstillinger for videofotografer: ændring af synsvinkel (breathing) under fokusering, fokusskift under zoom og bevægelse af den optiske akse under zoom.

Hertil minimerer de asfæriske linseelementer uønsket forvrængning, mens den avancerede multibelægningsteknologi forbedrer kontrasten og mindsker genskin – selv ved stærkt baggrundsbelyste scener.

Betjeningen af SELP28135G og ergonomien fungerer på samme måde som i professionelle kameraer fra Sony til tv- og filmfotografer. Tre separate kontrolhjul sikrer selvstændig betjening af fokus, zoom og blænde (iris) med det helt rigtige drejemoment, hvilket giver en tilfredsstillende og professionel oplevelse. Selv spidsen på betjeningshjulet er blevet omhyggeligt designet til komfortabel og skridsikker betjening med fingerspidserne.

Objektivet drives som det første nogensinde af SSM, hvilket gør zoomen ekstraordinært jævn og lydløs – et absolut must i professionel filmproduktion. Zoom-hastigheden kan styres præcist over hele feltet, og der er tilmed mulighed for at skifte retning på rotationen, så den passer til dine personlige præferencer2

Fokusstøjen er desuden minimeret, da objektivet drives af “Double Linear Motor”, og vægten på fokuselementet er reduceret. Som et ekstra raffinement er det nemt og hurtigt at skifte fokustilstanden fra auto til manuel ved blot at dreje på fokusringen – ingen besværlige indstillinger under optagelserne.

Den høje optiske ydeevne og intuitive betjening suppleres af støv- og vandafvisende design, som sikrer, at du ikke skal være nervøs for at bruge objektivet udendørs. Den indbyggede optiske SteadyShot giver dig endnu flere muligheder med for eksempel håndholdte optagelser. Når det handler om specifikationer, er objektivet en sværvægter, men de kompakte dimensioner og den reducerede vægt gør det ideelt til filmoptagelser, hvor mobilitet er absolut nødvendigt.


Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z)
Det nyeste Full Frame vidvinkel-zoom ZEISS-objektiv fra Sony er spækket med seriøs billedkraft – i et let og kompakt E-mount-system.

Fotoentusiaster, der ivrigt har ventet på Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z), får nu, sammen med de to eksisterende objektiver, SEL2470Z zoom-objektiv og SEL70200G telefoto-objektiv, valget mellem tre zoom-objektiver. SEL1635Z er det rigtige valg til fotografering af landskaber, interiører og arkitektur.

Den legendariske ZEISS-kvalitet udnytter til fulde det store kreative potentiale i den anmelderroste 35 mm Full-Frame a7-serie fra Sony. Objektivet kan desuden bruges til alle kameraer og videokameraer med E-mount-systemet fra Sony.

Det kompromisløse optiske design har fem asfæriske elementer inkl. et stort AA-element (Advanced Aspherical) og tre elementer af ED-glas. Dette design sikrer, at du med SEL1635Z opnår imponerende skarphed helt ud i hjørnerne samtidig med, at forvrængning og farveafvigelse holdes på et absolut minimum på trods af objektivets lette og kompakte indpakning. Som det er kendetegnende ved ZEISS-objektiver, har SEL1635Z også T*-belægning på de optiske overflader, hvilket minimerer lysskær og refleksioner samt forbedrer kontrast, klarhed og dybde ved landskabsmotiver og i scener med stærkt oplyste baggrunde.

En konstant F4-blænde gør det muligt at tage billeder med flotte, slørede baggrunde og lav dybde ved alle brændvidder. Sammen med den indbyggede optiske SteadyShot billedstabilisering får du imponerende håndholdte billeder ved svag belysning uden forhøjet ISO-følsomhed og dermed risiko for støj på billedet.

Du kan tage objektivet med dig over alt, da det er både støv- og vandafvisende. Du kan som seriøs fotograf derfor fortsætte dine optagelser uanset, hvordan vejret udvikler sig. 


Pris og tilgængelighed
Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) Full Frame-objektiv med vidvinkel til E-mount-kameraer er tilgængelig fra december 2014. Tilgængelighed af FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) Full Frame-objektiv vil blive annonceret senere.

Vejledende udsalgspriser er:

  • SEL1635Z – Vario-Tessar T* 16-35mm F4 ZA OSS - 9.000,- kroner
  • SELP28135G – PZ 28-135mm F4 G OSS    - 17.000,- kroner

1 Ifølge en undersøgelse foretaget af Sony d. 12. september 2014. Undersøgelsen dækker alle udskiftelige objektiver til digitale kameraer.
2 Via indstillinger på kamerahuset. Tilgængelig på specifikke modeller, som for eksempel PXW-FS7 og A7S.


Tekniske specifikationer
Se PDF-filen for tekniske specifikationer.


Billeder i høj opløsning kan findes på http://www.sonynordicimages.net


Læs mere om kameraer fra Sony:

- E-mount-kameraer: α7S og α5100
- A-mount-kamera: A77II
XDCAM ™ videokamera med udskiftelige objektiver: PXW-FS7
- Cyber-shot kamera: RX100III
- “Lens-style”-kameraer: ILCE-QX1 og DSC-QX30
- Action Cam: HDR-AZ1VR Action Cam Mini
- Handycam: FDR-AX100

Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia-tablets og Walkman® MP3-afspillere samt professionelt HD-udstyr til broadcasting.


Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com, om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk.

“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.