Gå til indhold
Sony BRAVIA XR A90J: Verdens første tv med kognitiv intelligens bliver snart tilgængeligt

Pressemeddelelse -

Sony BRAVIA XR A90J: Verdens første tv med kognitiv intelligens bliver snart tilgængeligt

Sonys nyeste 4K HDR OLED-tv bliver snart tilgængeligt. A90J kommer med den revolutionære Cognitive Processor XR™, der sikrer høj kontrast, ekstrem lysstyrke og ren sort.

Sony har i dag annonceret, at det innovative BRAVIA XR MASTER Series A90JK 4K HDR OLED-tv snart bliver tilgængeligt i Danmark. A90J er BRAVIA XR-seriens flagskibsmodel og er verdens første tv[1] med kognitiv intelligens. Tv’et benytter helt nye metoder, der imiterer menneskets hjerne for at give en seeroplevelse, som aldrig er set før.

Når vi får øje på en genstand, fokuserer vi ubevidst på bestemte punkter. Med Cognitive Processer XR™, der er drevet af kognitiv intelligens, deles skærmen i talrige zoner og registrerer, hvor fokuspunkterne i billederne er. Hvor konventionel AI udelukkende registrerer og analyserer billedelementer som farver, kontraster og detaljer, kan den nye Cognitive Processer XR krydsanalysere og optimere hundredetusindevis af elementer samtidig – præcis ligesom hjernen gør det. Herved justeres elementerne i sammenhæng med hinanden for det bedste resultat, hvor alt i billedet er synkroniseret og naturtro – noget, som ikke kan opnås med konventionel AI.

Cognitive Processor XR analyserer ligeledes, hvor lydpositionen er i signalet. Det betyder, at lyden og billedet harmonerer perfekt. Samtidig opskalerer Cognitive Processor XR al lyd til 3D-surroundsound, som giver en realistisk oplevelse med et fordybende lydbillede. Processoren analyserer, lærer og forstår en hidtil uset mængde data og optimerer intelligent hver pixel, billede og scene, hvilket giver det mest naturtro billede nogensinde fra et Sony-tv.

Brugere af BRAVIA XR Master Series A90J 4K HDR OLED-tv’er kan desuden se frem til den eksklusive BRAVIA CORE-tjeneste, som kommer forudinstalleret på alle nye BRAVIA XR-modeller. Med BRAVIA CORE kan man streame en række af både de nyeste, men også klassiske, Sony Picture Entertainment-titler, herunder et stort antal titler i IMAX Enhanced-formatet. BRAVIA CORE er den første tjeneste med Pure Stream™-teknologien, der med streaming op til 80Mbps sikrer en kvalitet tæt på UHD-BD.

Pris og tilgængelighed

BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED-tv bliver tilgængelige i butikkerne snart i 65” og 55” til følgende vejledende udsalgspriser:

 • A90J 55” (XR-55A90J): 21.999 kr.
 • A90J 65” (XR-55A90J): 26.999 kr.

A90J 83” (XR-83A90J) bliver tilgængeligt senere i år til en vejledende udsalgspris på 59.999 kr. 

For mere information om BRAVIA XR, besøg: https://www.sony.dk/electronics/bravia-xr eller: https://www.sony.dk/

MASTER Series A90J (83”, 65” og 55”):

 • Cognitive Processor XR, der forstår, hvordan mennesket ser og hører, hvilket giver en revolutionerende oplevelse, der fordyber seerne i deres yndlingsfilm og -serier.
 • XR OLED Contrast forbedrer billedoplevelsen med mere lyskraftige highlights og forbedrede skyggedetaljer, mens XR Triluminos Pro sikrer præcise og naturtro farver.
 • XR 4K Upscaling-teknologi, der opskalerer 2K-signaler til tæt på 4K-kvalitet for virkelighedstro og detaljerige billeder.
 • XR Motion Clarity-teknologien kontrollerer nøjagtigt bevægelser i billedet for at minimere sløring, så billedet forbliver naturtro uden tab af lysstyrke i scener med høj hastighed.
 • BRAVIA CORE™[2]: BRAVIA CORE™ er et unikt samarbejde med Sony Pictures Entertainment, der giver nye BRAVIA XR-ejere adgang til hundredvis af timers underholdning. BRAVIA CORE™ kommer præinstalleret på alle nye BRAVIA XR-modeller, og tilbyder streaming fra et udvalg af de nyeste titler fra Sony Pictures Entertainment, samt adgang til hundredvis af titler fra Sony Pictures Entertainment’s bagkatalog[3], herunder et stor antal titler i IMAX Enhanced-formatet. BRAVIA CORE™ er den første tjeneste med Pure Stream™-teknologien, der med streaming op til 80Mbps[4] sikrer en kvalitet meget tæt på UHD-BD. Læs mere om samarbejdet her: https://www.sony.dk/electronics/bravia-core
 • Hurtig adgang til en række indhold og services med Google TV[5].
 • Nem forbindelse til de fleste enheder, herunder Apple® AirPlay® 2 og HomeKit™[6].
 • Kompatibel med Google Assistant og Amazon Alexa.
 • Netflix Calibrated Mode gør det muligt at se originalt Netflix-indhold i høj kvalitet, der er tro mod filmskaberens vision, mens IMAX® Enhanced™ leverer IMAX-remastered billeder og fordybende lyd fra DTS[7]
 • Calman® Ready giver avancerede kalibreringsfunktioner samt mulighed for at foretage finjusteringer, der ikke er mulige via konventionelle billedindstillinger.
 • HDMI 2.1, herunder 4K 120fps, Variable Refresh Rate (VRR)[8], Auto Low Latency Mode (ALLM)[9] og eARC.
 • Forbedret Acoustic Surface Audio+-teknologi, der sikrer mere nøjagtige lydpositioner samt filmisk surroundsound, som lader billede og lyd harmonere perfekt.
 • Understøttelse af Dolby Vision® HDR og fordybende lyd fra Dolby Atmos®, der transformerer underholdningen ved hjælp af en levende billedkvalitet og fantastisk, bevægende lyd[10].
 • Ambient Optimization optimerer billed- og lydkvaliteten i alle omgivelser.
 • Stander med to positionsmuligheder for tv’et[11], herunder en hero-position, der fjerner alle forstyrrende elementer, samt en soundbar-position, som hæver tv’et, så soundbar-systemet kan integreres.
 • Minimalistisk design med Seamless Edge-ramme[12], der omfavner skærmen med et enkelt stykke glas.
 • Hands-free voice search, der fungerer med Google Assistant for en endnu smartere oplevelse.
---

[1]Herunder en processor, der krydsanalyserer flere billedelementer kombineret med fokuspunkter, hvilket genskaber menneskeligt perspektiv. Pr. december 2020 har andre producenter endnu ikke gjort krav på lignende kognitiv intelligens til deres tv-processorer. Bekræftet af Strategy Analytics.

[2] Lande og tilgængelighed vil blive oplyst

[3] Antal og udvalg af titler kan variere alt efter model og kan ændres.

[4]Købsprisen af et berettiget tv inkluderer 24 måneders abonnement til BRAVA CORE™. For mere information om vilkår og betingelser vedrørende BRAVIA CORE™, besøg: https://www.sony.dk/electronics/bravia-core. BRAVIA CORE indeholder Pure Stream™-teknologien, der tilbyder streaming mellem 30MB/s-80MB/s. For at kunne benytte Pure Stream™ ved 30MB/s, skal din internethastighed minimum være på 43MB/s. For at kunne benytte den højeste kvalitet ved Pure Stream™ på 80MB/s, skal din internethastighed være minimum 115MB/s. BRAVIA CORE tager ikke ansvar for netværksproblemer eller det tilgængelige bredbånd. Restriktioner og vilkår fra netværksudbyderen kan forekomme. Tilgængelige film kan ændres løbende.

[5] Google TV’s integrerede tjenester er underlagt vilkår og betingelser, der kan ændre sig eller ophøre uden varsel.

[6] Apple® AirPlay® 2 og HomeKit™-funktioner er tilgængelige på følgende modeller: 2019-modeller: ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85", 75", 65" og 55"), 2020-modeller: ZH8, A9, A8, XH95, XH90, 2021-modeller: Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. AirPlay 2 og HomeKit-funktioner kræver en iOS-enhed, der kører mindst iOS 12.3 eller en Mac med MacOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, og macOS er varemærker af Apple Inc., registreret i USA og andre lande.

[7] Netflix-abonnement kræves. 4K Ultra HD-tilgængelighed er underlagt dit Netflix-abonnement, internettjeneste, enhedsfunktioner og tilgængelighed af indhold. www.netflix.com/termsofuse

[8] VRR kræver firmwareopdatering.

[9] ALLM kræver firmwareopdatering.

[10] Forbrugerne kan nyde film og serier i Dolby Vision og Dolby Atmos fra kompatible streamingtjenester såsom Netflix via tv'ets native streaming-apps eller via en kompatibel streaming-medieafspiller, der er tilsluttet tv'et via HDMI. Kræver HDMI®-kabler, der sælges separat.

[11] 83” kommer med stander med tre positionsmuligheder

[12] Seamless Edge-ramme for 65”- og 55”-modellerne. 83”-modellen kommer med aluminiumramme.

Emner

Tags


Om Sony Corporation

Sony Corporation er en kreativ underholdningsvirksomhed, der er bygget på et solidt teknologisk fundament. Med alt fra spil- og netværkstjenester til musik, film, elektronik, billedsensorer og finansielle tjenester, er Sonys formål at fylde verden med oplevelser gennem kreativitet og teknologi. For mere information, besøg http://www.sony.net/

Pressekontakt

Caroline Rebecca Schefte

PR Coordinator - Sony Nordics +45 28113609

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Relaterede nyheder