Få vores nyheder på mail

Professionel kvalitet i lommestørrelse

Pressemeddelelse   •   Maj 19, 2014 09:00 CEST

Nyt Cyber-shot™ RX100 III fra Sony får mere vidvinkel og et lysere objektiv samt indbygget billedsøger – og endnu flere kræfter i det yderst kompakte design.

  • Lysstærk vidvinkel ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8-objektiv
  • Klar OLED Tru-Finder™ med ZEISS® T*-coating
  • Baggrundsbelyst 1.0-type Exmor R™ CMOS-billedsensor på 20,1 effektive megapixel og kraftfuld BIONZ X-processor
  • Optag video i fuld HD med høj bit-rate ved 50 mbps i XAVC S formatet
  • LCD-skærmen kan drejes, så du nemt kan tage selfies
  • 4K stillbillede-udgang til visning på 4K TV
  • Udvidet manuelle betjeningsmuligheder og ny brugerdefinerbar knap
  • Understøttelse af PlayMemories Camera apps

RX100 er en populær Cyber-shot™-familie for fotografer, der sætter pris på rigtig god billedkvalitet i ekstrem kompakt indpakning. Og familien får nu et spændende nyt medlem.

Det nye Cyber-shot™ RX100 III er fremstillet i det solide og rejsevenlige aluminium, hvilket gør det både let at transportere og smukt at se på, og kameraet bygger således videre på sine anmelderroste ældre søskendes renommé. Et opgraderet objektiv og en hurtig billedprocessor bliver komplimenteret af den optrækkelige OLED Tru-Finder™ med ZEISS® T*-coating, forbedrede filmfunktioner og en 180 grader vipbar LCD-skærm – og så er det hele pakket flot ind i et kamera i lommestørrelse.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8-objektivet er lysere og mere vidvinkel end nogensinde før, og det fanger alt fra store, detaljerede landskaber til stemningsfyldte portrætter. Motiverne fremstår krystalklart med flotte “bokeh”-baggrunde takket være den store blændeåbning på F2.8 ved fuld tele. Et indbygget “Neutral Density”-filter med tre step (1/8) giver dig endnu større kreative udfoldelsesmuligheder ved solfyldte motiver og flotte, slørede billeder af vand i bevægelse.

En anden længe ventet tilføjelse i Cyber-shot™ RX100 III er den optrækkelige OLED Tru-Finder™ med høj kontrast, som giver dig et lyst og detaljeret billede, når du holder kameraet op til øjet. Søgerens optiske overflade har en ZEISS® T*-coating, som effektivt reducerer refleksioner og leverer imponerende klarhed helt ud i hjørnerne. Kameraet har også indbygget en smart øjesensor, som automatisk skifter mellem søgeren og skærmen.

Alt lige fra detaljespækkede stillbilleder til levende videoklip står smukt og klart takket være kameraets nye baggrundsbelyste 1.0-type Exmor R CMOS-billedsensor på 20,1 effektive megapixel. Den er langt større end sensorer i almindelige kompaktkameraer, og det er lige præcis nøglen til de imponerende stillbilleder og videooptagelser med smukke, slørede “bokeh”-baggrunde.

Sensoren komplimenteres af den seneste generation af BIONZ X-processorer, hvilket sikrer fremragende resultater med lav billedstøj ved svag belysning. Processoren er tre gange hurtigere end sin forgænger, og dens detaljegengivelsesteknologi reproducerer selv helt små detaljer naturligt. Diffraktionsreduceringsteknologien sikrer desuden forbedret billedkvalitet ved lille blændeåbning. Hertil kommer en områdespecifik støjreduktion, som sørger for skarpe billeder i svagt belyste scener.

Den hurtige BIONZ X-processor driver også de spændende nye videofunktioner. For første gang i et Cyber-shot™-kamera understøtter RX100 III nu det effektive XAVC S-format. Formatet er baseret på den professionelle XAVC-standard, og det optager forbløffende flot video i fuld HD i helt op til 50 mbps med meget lav billedstøj. Selv hurtige scener fyldt med action klares uden problemer. Vil du gerne fange hver en detalje fra golfsvinget, tennisserven eller balletspringet? HD-optagelser kan optages ved 100 fpsi XAVC S-tilstanden, så du efterfølgende kan nyde de silkebløde slowmotion-optagelser i “PlayMemories Home”-applikationen fra Sony.

Med “Intelligent Active”-tilstanden, som minimerer kamerarystelser, er det nu endnu lettere at lave håndholdte optagelser. En teknologi som analyserer kameraets optagelsesretning samt en fem-vejs billedstabilisering er for første gang i RX100-serien kombineret, hvilket sikrer stabile videooptagelser – selv når fotografen er i bevægelse.

Den nye stillbillede-udgang til 4K gør det muligt at se dine billeder på 4K-tv. Højopløste billeder kan overføres via HDMI eller Wi-Fi med understøttelse af “Triluminos Colour®”, som sikrer overdådige teksturer og farvetoner på kompatible BRAVIA-modeller.

På trods af sin lille størrelse har kameraet arvet en række videofunktioner fra de professionelle Sony-videokameraer. Der er f.eks. en ren HDMI-udgang, som gør det muligt at lagre videooptagelser i fuld HD på en ekstern optager. “Zebra”-mønstre på LCD-skærmen og søgeren hjælper med at identificere de lyseste områder i scenen. Dobbelt video-optagelseii gemmer simultant i det lille MP4-format på samme tid som AVCHD eller XAVC S-filerne gemmes i topkvalitet.

Hvis du er vild med at tage selfies, bliver du glad for den 3.0-type Xtra Fine LCD-skærm, som nu kan drejes 180 grader, så du let kan tage selvportrætter med strakt arm. Skærmen er desuden smart, når du skal tage billeder fra enten lave eller høje vinkler.

De smarte “PlayMemories Camera”-apps fra Sony får nu deres debut i RX100-familien. Her får du et stadigt voksende udvalg af såvel gratis som betalte apps. Det er nemt at forbedre sine fotografiske evner med en række forskellige kreative effekter, filter mm. Kameraet har desuden indbygget NFC og Wi-Fi, så brugeroplevelsen er helt i top.

Fotoentusiasterne vil blive glade for de forbedrede manuelle betjeningsfunktioner, som hjælper med at skabe det perfekte billede. Og den nye brugerdefinerbare knap kan indstilles til en lang række funktioner, så kameraet bliver dit helt eget. Betjeningshjulet og funktionsknappen er ligeledes brugerdefinerbare, så du får let adgang til dine mest brugte indstillinger.

i 100 fps med PAL-modeller og 120fps med NTSC-modeller. “Intelligent Active”-tilstanden og “Active”-tilstanden kan ikke benyttes ved optagelse i 100 fps.
ii Dobbelt videooptagelse er ikke muligt, når “Intelligent Active”-tilstanden er slået til, eller når XAVC S 120p/60p/50p eller AVCHD 60p/50p er valgt.
iii Opnås ved serieoptagelser med overlap.

Se PDF-filen for tekniske specifikationer.

Billeder i høj opløsning kan findes på https://www.sonynordicimages.net/   

For mere information, kontakt venligst:
Alexandre Di Caro, Nordic Product Manager, Cyber-shot, Sony
alexandre.dicaro@eu.sony.com / +46 8 585 45 064


Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia tablets og Walkman® MP3-afspiller samt professionelt HD udstyr til broadcasting.

Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com, om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk. 

“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere


Vedhæftede filer

PDF-dokument