Gå til indhold
Kom helt tæt på insekterne i dit hjem

Pressemeddelelse -

Kom helt tæt på insekterne i dit hjem

Med ny avanceret kamerateknologi fra Sony er den engelske fotograf, Mikael Buck, kommet helt tæt på de små insekter i hjemmet og resultatet er en række imponerende close-up-portrætter af de små kravl.

Vidste du, at der i gennemsnit lever omkring ti forskellige edderkoppearter i dit hjem? At dit juletræ kan indeholde op til 25.000 harmløse insekter? Eller det faktum, at du bor sammen med millioner af insekter – lige fra husedderkopper til støvmider, der ikke kan ses med det blotte øje?

Dit hjem er fyldt med insekter, hvad enten du kan se dem eller ej. Den engelske fotograf Mikael Buck har med avanceret kamerateknologi fra Sony skabt en spektakulær serie portrætter af de små insekter, der lever i ethvert hjem. Resultatet er en række unikke makrobilleder, der bringer dig helt tæt på de små, hvirvelløse dyr.

Vanessa Amaral-Rogers, Conservation Campaigns Officer hos Buglife siger følgende om Mikael Bucks billeder: ”Kryb og insekter bliver ofte set som skadedyr, og man glemmer, hvilken enorm rolle de spiller for vores økosystem. Med ‘Hidden World of Bugs and Insects’-fotoserien fra Mikael Buck og Sony kan vi komme helt tæt på de små skabningers ansigter, der næsten kunne ligne noget fra det ydre rum. Man kommer så tæt på, at man opdager små ting, som man ikke kan se med det blotte øje. De spektakulære detaljer, der er fanget i denne fotoserie viser, hvor imponerende og flotte disse almindelige insekter i virkeligheden er, i stedet for blot at se dem som krible-krable kryb.”

De ti mest normale insekter du kan finde i dit eget hjem er:

  1. Husedderkop (Tegenaria species)
  2. Ørentvist (Forficula auricularia)
  3. Admiralsommerfugl (Vanessa atalanta)
  4. Guldøje (Chrysoperla carnea)
  5. Spyflue (Calliphora vomitoria)
  6. Møl (Tineola bisselliella)
  7. Syvplettet mariehøne (Coccinella septempunctata)
  8. Sølvfisk (Lepisma saccharina)
  9. Bænkebider (Oniscus asellus)
  10. Mejeredderkop (Pholcus phalangioides)

“Disse fascinerende skabninger er nogle af de mest almindelige i vores hjem henover vinteren, men også nogle af de mest interessante. Den kolde sæson kan være hård ved insekterne, der er afhængige af solens varme. Derfor er det meget normalt, at de søger indendørs. Nogle går endda i hi i de mere stille områder af huset som på loftet eller i entréen. F.eks. kan mariehøner ofte samles i tusindvis indendørs, når de finder et sted at gå i hi. Over hele Europa, i lande som f.eks. Danmark, udgør disse insekter bare en lille del af det imponerende og forskelligartede dyreliv, der lever overalt omkring os,” forklarer Vanessa Amaral-Rogers fra Buglife.

Alle billederne er taget med det nye Sony a7R II kombineret med 90mm makroobjektivet fra Sony og et makrofilter – en kombination, der gør helt ekstreme close-ups mulige. Takket være den avancerede teknologi bliver detaljer, der normalt ikke er synlige for det blotte øje, gengivet knivskarpt, som f.eks. guldøjens komplekse vinger og gyldne øjne, ørntvistens karakteristiske knibtangslignende hale, bænkebiderens skjoldagtige skal og husedderkoppens behårede ben.

Emner

Tags


Sony udvikler og leverer produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til forbrugere og professionelle. Med en unik global position er Sony en førende pioner indenfor elektronik- og underholdningsindustrien med særlig fokus på musik, foto og spil. Sony leverede i regnskabsåret 2014 et resultat på godt 68 milliarder dollars. Læs mere om Sony på sony.net og om Sony Danmark på sony.dk.

Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Relateret materiale