Gå til indhold
Det nye a7R II fra Sony med verdens første bagbelyste 35mm full-frame-sensor

Pressemeddelelse -

Det nye a7R II fra Sony med verdens første bagbelyste 35mm full-frame-sensor

Den nye spejlløse flagskibsmodel fra Sony a7R II byder på 42,4 megapixel bagbelyst CMOS-sensor, indbygget femakset billedstabilisering, videooptagelse i 4K, eliminering af lukkerstøj, Fast Hybrid-autofokus og meget mere.

Sony har i dag annonceret sin nye flagskibsmodel inden for spejløse kameraer a7R II (ILCE-7RM2).

Det nye a7R II-kamera med udskiftelige objektiver giver dig verdens første bagbelyst full-frame Exmor R CMOS-sensor i, som leverer høj opløsning på ca. 42,2 effektive megapixel og høj lysfølsomhed på helt op til ISO 102400. Derudover får du op til 40 procent hurtigere autofokus end hos forgængeren, det første a7R, takket være 399 fasedetekteringsautofokuspunkter på billedsensoren.

Kameraet har også en femakset billedstabilisering indbygget, som er kendt fra det anmelderroste a7 II. Med a7R II kan du desuden optage video i 4K-kvalitet i en række forskellige formater som for eksempel Super 35mm (uden pixel binning) og i full-frame-format – som det første digitalkamera i nogensinde. Du får også en nyligt forbedret XGA OLED Tru-Finder med verdens højeste (0,78x) billedsøgerforstørrelse.

A7r II

Høj opløsning, høj lysfølsomhed og hurtig respons
Den nyudviklede bagbelyst CMOS-sensor på 42,2 megapixel er den mest avancerede, alsidige og højopløste full-frame billedsensor, som Sony nogensinde har skabt. Det betyder blandt andet, at a7R II når nye højder af kvalitet, følsomhed og responstid. Mange fotografer har tidligere været tvunget til at vælge mellem høj opløsning med hurtig respons eller høj opløsning med høj lysfølsomhed, når der skulle købes nyt kamera. Men takket være den nye billedsensor i a7R II er det nu ikke længere nødvendigt at gå på kompromis.

Den 42,2 megapixel store sensor kombinerer sensordesignet “Gapless on-chip” med AR-coating (Anti-Reflective) på overfladen af sensorens glas, hvilket forbedrer lysindtaget dramatisk. Resultatet af dette er høj lysfølsomhed og ydeevne med lav billedstøj samt et bredere dynamisk område. Derfor kan kameraet tage billeder med imponerende ISO 100 til ISO 25600, som tilmed kan udvides til at dække fra ISO 50 til ISO 102400 ii.

Den bagbelyste sensor er designet med kobberledninger og et udvidet kredsløb, hvilket øger overførselshastigheden og sikrer, at der kan tages højopløste billeder uden at gå på kompromis med lysfølsomheden. Data-output foregår desuden op til 3,5 gange hurtigere end i det originale a7R.


Det nye a7R har en hurtig BIONZ X-billedprocessor, som supplerer det store udvalg af FE-objektiver fra Sony (35mm full-frame-kompatible E-mount-objektiver). Den hurtige processor gør det muligt at tage billeder og optage video i imponerende kvalitet og med lav støjniveau. Manglen af det optiske Low-Pass-filter sikrer, at bl.a. landskaber og andre motiver med bred perspektiv opfanges i den højst mulige opløsning og klarhed.

Indbygget i a7R er en ny, slidstærk lukkermekanisme, som har en holdbarhed på cirka 500.000 billeder. Den reducerer desuden vibrationer fra lukkermekanismen med 50 procent i forhold til sin forgænger. Kameraet kan desuden indstilles til “Silent Shooting”-tilstanden, så du kan tage billeder helt lydløst.

Den nye sensor har fasedetekteringsautofokuspunkter på billedsensoren med hele 399 punkter, hvilket er verdens bredeste autofokusområde på et full-frame-kamera i. Hertil kommer 25 kontrast-autofokuspunkter, som tilsammen resulterer i omkring 40 procent hurtigere fokus end det originale a7R. a7R II benytter sig af en avanceret algoritme for bevægelse samt “Fast Hybrid”-autofokus, hvilket muliggør kontinuerlig optagelse med op til 5fps med autofokus.

Autofokussystemet med fasedetekteringsautofokuspunkter på billedsensoren i a7R II fungerer også med A-mount-objektiver fra Sony via adapterer som for eksempel LA-EA3 og LA-EA1. På denne måde kan du nyde godt af 399 autofokuspunkter, hurtig responstid og hurtig motivsporing på et endnu større udvalg af objektiver. Dette er første gang nogensinde, at et autofokussystem på et spejlløst kamera fungerer optimalt på objektiver designet til DSLR-kameraer.

Femakset billedstabilisering optimeret til 42,2 megapixel
Denne nye flagskibsmodel er udstyret med det innovative, femaksede billedstabiliseringssystem, som er blevet yderligere forbedret, så det nu understøtter endnu højere opløsning. Denne avancerede billedstabilisering er magen til den, man finder i det anmelderroste a7 II. Systemet justerer rystelser af kameraet på hele fem akser inklusiv pitch og yaw, som opstår ved telezoom, X- og Y-akserne, som opstår i takt med forstørrelse af motivet samt roll, som ofte påvirker optagelser med længere lukkertid samt videooptagelser. Den femaksede billedstabilisering kompenserer for op til 4,5 trin, som svarer til at tage billeder med en lukkerhastighed op til cirka 4,5 gange så hurtigv.

Billedstabiliseringssystemet fungerer desuden til α-objektiver fra Sony med optisk SteadyShot™ (OSS). Denne kombination skaber en maksimal stabilitet og klarhed. Den indbyggede billedstabilisering kommer også A-mount-objektiver vi uden indbygget billedstabilisering til gode via kompatible adaptere. Effekterne af billedstabiliseringen kan ses på forhånd takket være live-view på LCD-skærmen eller OLED-søgeren på kameraet.

Enestående 4K-optagelser
De imponerende videospecifikationer på det nye a7R II betyder blandt andet, at du kan optage i 4K-kvalitet (QFHD 3840x2160) i enten “Super 35 mm”-tilstand eller full-frame-tilstand.

I Super 35mm-tilstanden opsamler kameraet et væld af informationer fra cirka 1,8 gange så mange pixels som 4K. Dette sker med “Full Pixel Readout” uden pixel binning og behandling informationerne, så 4K-indholdet får minimal moire og ujævnhed.

I full-frame-tilstanden udnytter kameraet den fulde bredde på den 35 mm store sensor til 4K-optagelser, så du kan få det optimale ud af den store sensor. a7R II er det første digitalkamera i verden, der kan optage 4K i full-frame i.

Kameraet benytter sig af det avancerede XAVC S vii-codec til videooptagelser. Du kan derfor lave 4K-optagelser med en bitrate på 100 Mbps og fuld HD-optagelser på 50 Mbps.

a7R II byder desuden på en lang række funktioner, som kan hjælpe professionelle videofotografer, herunder Picture Profile, S-Log2 Gamma og S-Gamut, 120fps i HD (720p), tidskode, ren HDMI-udgang og meget mere.

Forbedret design, kontrol og driftssikkerhed
a7R har en opgraderet XGA OLED Tru-Finder™ med et dobbeltsidet asfærisk glas, som leverer verden højeste billedsøgerforstørrelse på 0,78x, hvilket giver dig krystalklare previews og afspilninger i hele skærmområdet. ZEISS® T* Coating benyttes desuden til at reducere uønskede refleksioner, som ellers kunne påvirke fotograferingen.

Kameraet er solidt bygget, og det oser af professionalisme med det lette design i magnesium. Det har desuden både et nydesignet greb og en ny placering af udløserknappen i forhold til det originale a7R. Du finder også en ny mekanisme til let at låse programhjulet samt et endnu større udvalg af brugerdefinerbare funktioner og knapper, som tilfredsstiller selv den mest krævende fotograf.

Det nye a7R er kompatibelt med såvel Wi-Fi som NFC, ligesom det understøtter PlayMemories Mobile™-appen fra Sony og det stadigt voksende udvalg af de andre PlayMemories Camera Apps™, som udvider de kreative muligheder. Alle apps fås til både Android og iOS. For eksempel kan du med “Angle Shift add-on” viii-appen lave time-lapse-optagelser uden andet kameraudstyr eller pc-software. Læs mere på her.

Sammen med a7R lancerer Sony også den nye CLM-FHD5 LCD-skærm, som er den ideelle makker til videooptagelser med a7R II. CLM-FHD5er en kompakt 5.0 type Full HD (1920x1080p) LCD-monitor, der for eksempel byder på funktioner som forstørrelse og peaking, som hjælper til præcis fokusering, false color og videomarkør til justering af eksponering samt S-Log-display til hjælp med S-Log-optagelser.

Pris og tilgængelighed
Det nye a7R II vil være tilgængeligt i Europa i slutningen af juli 2015 med en vejledende udsalgspris på 28.000 kroner.

i Blandt 35mm full-frame-kameraer med udskiftelige objektiver. Ifølge en Sony-undersøgelse fra juni 2015.
ii Udvidet ISO-følsomhed er kun tilgængeligt ved stillbilleder.
iii Blandt digitale stillkameraer.
iv Ifølge interne test med elektronisk front curtain-lukker aktiveret.
v Baseret på CIPA/standarder. Kompenserer for pitch & yaw. Mål med Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA-objektiv med lang eksponeringsstøjreduktion slået fra.
vi Nogle objektiver er ikke kompatible med femakset billedstabilisering.
vii Et SDXC-hukommelseskort i Class 10 eller højere speed rating er nødvendigt for XAVC S-optagelse og UHS Speed Class 3 er nødvendigt for optagelse ved 100Mbps.
viii I europæiske lande, hvor PlayMemories Camera Apps i forvejen er tilgængelige.

Model Name α7R II (ILCE-7RM2)
Lens mount E-mount
Image sensor Image sensor 35mm full frame(35.9mm×24.0mm)Exmor R CMOS sensor
Number of pixels (effective) Approx. 42.4 megapixels
Recording format Still images JPEG(DCF Ver.2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant),
RAW(Sony ARW 2.3 format)
Movies XAVC S 4K / XAVC S HD /AVCHD format Ver.2.0 compliant/MP4
Movie functions Picture Profile Picture Profile(OFF/1-7, Black Level, Gamma(Movie, Still, Cine1-4, ITU709, ITU709[800%], S-Log2), Black Gamma, Knee, Color Mode, Saturation, Color Phase, Color Depth, Detail, Copy, Reset)
Other Time Code/User Bit, Rec Control, Auto Slow Shutter, Dual Video Rec, Marker Setting
Clean HDMI output 3840x2160 (30p(25p)/24p) / 1920×1080(60p(50p)/60i(50i)/24p) YCbCr 4:2:2 8bit/RGB 8bit
Media Memory Stick PRO Duo、Memory Stick PRO-HG Duo、Memory Stick Micro (M2) *1, SD memory card、SDHC memory card(UHS-I compliant), SDXC memory card(UHS-I compliant), microSD memory card*1, microSDHC memory card*1, microSDXC memory card*1
Focus system Type Fast Hybrid AF(phase-detection AF/contrast-detection AF)
Focus point Full frame:399 points(phase-detection AF)APS-C・
357 points(phase-detection AF)/25 points(contrast-detection AF)
Sensitivity range EV -2~20(at ISO 100 equivalent with F2.0 lens attached)
Exposure control Metering type 1200 zone-equivalent metering
ISO sensitivity (Recommended Exposure index) Still images:ISO100-25600(ISO50/64/80/51200/102400 expandable),AUTO (ISO100-6400:selectable lower limit and upper limit), Multi Frame NR(expandable up to ISO 102400), Movies: ISO100-25600 equivalent, AUTO(ISO100-25600 equivalent:selectable lower limit and upper limit)
Shutter Shutter speed Still images:1/8000 to 30 sec、Bulb、Movies:1/8000 to 1/4 sec
Silent shooting Yes(On/Off)
Electronic front curtain shutter Yes(On/Off)
SteadyShot INSIDE (image stabilization) Type Image Sensor-Shift mechanism with 5-axis compensation (Compensation depends on lens specifications)
Compensation effect 4.5 steps (Based on CIPA standard. Pitch/Yaw shake only. With Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA lens mounted. Long exposure NR off.)
Drive Continuous shooting speed *2 Continuous shooting Hi:Max. approx. 5fps、Continuous shooting Low:Max. approx. 2.5fps
No. of recordable frames (approx.) during continuous shooting *2 Continuous shooting Hi : JPEG L Extrafine:24 frames, JPEG L Fine:30 frames, JPEG L Standard:37 frames, RAW:23 frames, RAW&JPEG:22 frames
Viewfinder Type Electronic viewfinder(XGA OLED Tru-Finder)
Total number of dots 2,359,296 dots
Field coverage 100%
Magnification Approx. 0.78x(with 50mm lens at infinity、-1m -1 diopter)
LCD screen Type 7.5cm(3.0 type)TFT drive
Total number of dots 1,228,800 dots
Adjustable angle Up approx. 107 degrees、down approx. 41 degrees
Audio Microphone Built-in Stereo microphone
Speaker Built-in, monaural
Interface Multi interface shoe, HDMI micro connector(Type-D), Microphone terminal(3.5mm Stereo minijack), Headphone terminal(3.5mm Stereo minijack), Multi/Micro USB Terminal
Wireless LAN(built-in) Wi-Fi compatible、IEEE802.11b/g/n(2.4GHz band) *3
NFC NFC Forum Type 3 Tag compliant
PlayMemories Camera Apps Yes
Battery Rechargeable battery pack NP-FW50
Weight Approx. 625g (1 lb 6.0 oz)(with battery and Memory Stick PRO Duo), approx. 582g (1 lb 4.5 oz)(body only)
Dimensions Approx. 126.9×95.7×60.3mm (5" x 3 7/8" x 2 3/8" )
(W×H×D、CIPA compliant)
Operating temperature 0-40℃
*1 With an adaptor (optional) *2 Approximate. May vary depending on shooting conditions and media.
*3 Configuration method/Access method: WPS or manually/infrastructure mode. When connecting to smartphones, the camera can always work as a base without a wireless access point. (Security: WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK)

Emner

Tags


Sony udvikler og leverer produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til forbrugere og professionelle. Med en unik global position er Sony en førende pioner indenfor elektronik- og underholdningsindustrien med særlig fokus på musik, foto og spil. Sony leverede i regnskabsåret 2014 et resultat på godt 68 milliarder dollars. Læs mere om Sony på sony.net og om Sony Danmark på sony.dk.

Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Relateret materiale