Få vores nyheder på mail

​Danske Lise Johansson er dobbeltvinder i verdens største fotokonkurrence – Sony World Photography Awards 2017

Pressemeddelelse   •   Mar 28, 2017 01:01 CEST

© Lise Johansson, ”Hearth#3”, vinder af Open- Enhanced samt Danish National Award, SWPA 2017

 • Sony World Photography Awards udnævner Lise Johansson som vinder af Open-konkurrencen i kategorien Enhanced samt vinder af den danske National Award
 • Over 227.000 billeder fra over 183 lande er blevet tilmeldt konkurrencen
 • Årets fotograf og vinderne af Professional, Youth og Student Focus-konkurrencerne afsløres den 20. april

Den danske fotograf Lise Johansson er i dag udnævnt som vinder af Open-konkurrencen ikategorien Enhanced med sit billede Hearth #3 i verdens største fotokonkurrence, Sony World Photography Awards. Samme billede sikrer hende også førstepladsen i den danske National Award-konkurrence, som er et globalt program, der udvælger de bedste enkeltstående billeder fra 66 lande verden over.

Lise Johansson
Lise (31) er fotograf og billedkunstner og kommer oprindeligt fra Sæby og Skive, men bor i dag i København. Lise Johansson imponerede dommerne med billedet ”Hearth#3”, som er en del af hendes større serie – “Hearth”. Billedet blev udvalgt blandt 105.000 bidrag, der var med i konkurrencen i Open-kategorierne. Lise Johansson er blandt de ti vindere i Open-konkurrencen og udover vindertitlen i Enhanced-kategorien, er hun belønnet med et Sony α7 II kamera. Hun dyster nu om den prestigefyldte titel ’Open Photographer of the Year’ ved Sony World Photography Awards samt deltagelse ved vinderceremonien i London den 20. april og en pengepræmie på 5.000 amerikanske dollars.

Journalist og fotograf Damien Demolder, der er dommer i Open-konkurrencen, udtaler om Lises vinderbillede:

"Dette er en klog og gennemtænkt idé, der fungerer glimrende som billede. Lise skaber en intens fornemmelse af en fordrejet virkelighed med sine arkitekturmodeller, som skal forestille hjem til rigtige mennesker. Ved første øjekast ligner det, at de to passer perfekt sammen, men når man kigger igen, bemærker man den dramatiske afstand og ser, hvor malplaceret mennesket er. Det har en ekstrem effekt."


Om vinderbilledetHearth#3
Billedet ”Hearth#3” forestiller en mand foran sit hus og udforsker identitet og erkendelse. Det kombinerer både digitale og analoge teknikker på en elegant måde. 

Om hendes fotografiske stil, forklarer Lise: ”Jeg tager ofte udgangspunkt i fysiske miniaturefigurer af landskaber og arkitektoniske rum og sammensætter det med de teksturer og objekter, jeg vil fotografere, så jeg kan bruge det som byggesten i redigeringsprocessen. Det er vigtigt for mig, at de endelige billeder bevarer mystikken mellem det naturlige og det konstruerede samt leger med skala og perspektiv, så beskueren stiller spørgsmålet: I hvilket omfang er disse billeder virkelige, og hvilken virkelighed repræsenterer de?”

Om hendes dobbeltsucces tilføjer hun: ”At vinde både ’Open Enhanced’ og ’Den danske National Award’ føles en smule surrealistisk. Så mange fantastiske fotografer har tilmeldt sig Sony World Photography Awards. Det er en stor ære at modtage sådan en anderkendelse. Jeg er meget glad!”


Den danske National Award
Sony World Photography Awards’ National Awards-konkurrence er en global åben konkurrence for fotografer på alle niveauer. Hensigten er at finde de bedste enkeltstående billeder i 66 lande, som er taget af lokale fotografer.

Dommerne valgte også Lise Johansson som vinder af denne kategori, mens 2. pladsen gik til Sussi Charlotte Alminde for hendes billede ”Pure white innocence”, og 3. pladsen gik til Aksel Martin Larsen for hans billede "A cemetery for the living – life among the death".

Vinderne af 1., 2. og 3. pladserne for alle National Awards kan ses her.

Vinderbillederne fra Open-kategorien og National Award-konkurrencen er tilgængelige på press.worldphoto.org


Fakta om Sony World Photography Awards 2017
227.596 billeder blev tilmeldt Sony World Photography Awards 2017 på tværs af alle konkurrencer:

 • Professional: 110.270 billeder i den professionelle kategori
 • Open: 105.692 billeder i den åbne kategori
 • Youth: 11.634 billeder i kategorien for unge

Vinderne af Sony World Photography Awards Open-kategorierne:

 • Architecture Tim Cornbill (Storbritannien)
 • Culture – Jianguo Gong (Kina)
 • Enhanced Lise Johansson (Danmark)
 • Motion Camilo Diaz (Colombia)
 • Nature Hiroshi Tanita (Japan)
 • Portraits Alexander Vinogradov (Rusland)
 • Still Life Sergey Dibtsev (Rusland)
 • Street Photography – Constantinos Sofikitis (Grækenland)
 • Travel – Ralph Gräf (Tyskland)
 • Wildlife Alessandra Meniconzi (Schweiz)

Om Sony World Photography Awards 

Sony World Photography Awards, grundlagt af World Photography Organisation, er verdens største fotokonkurrence, der for 10. år i træk kårer verdens bedste fotografier i fire hovedkategorier – Professional, Open, Youth og Student Focus. Blandt årets finalister er i alt 49 nationaliteter repræsenteret, hvilket styrker konkurrencens internationale appel samt giver fotografer fra alle verdens hjørner en unik mulighed for at vise deres mest imponerende billeder.

De fire konkurrencer bedømmes anonymt af internationalt anerkendte fagfolk, nøje udvalgt af World Photography Organisation. For at se en komplet liste over juryen, kan du klikke her.