Få vores nyheder på mail

Danske Jens Juul vinder flot tredjeplads ved Sony World Photography Awards 2015

Pressemeddelelse   •   Apr 24, 2015 00:02 CEST

Juryen tildelte i dag den danske fotograf Jens Juul en tredjeplads i den professionelle portrætkategori ved Sony World Photography Awards 2015, verdens største fotokonkurrence.

Jens Juul, der bor og arbejder i København som freelance-fotograf, blev udvalgt blandt mere end 87.000 andre deltagere i den professionelle kategori. Hans fotoserie hedder “Hair” og er en serie af sort/hvid-billeder fra frisørsaloner. Billederne skildrer øjeblikket, hvor vi lægger vores udseende og fremtoning i hænderne på fremmede.

JensJuul_SWPA_2

“I en halv time lægger folk deres liv, eller måske nærmere deres hoved, i en anden persons hænder. Frisøren bliver nødt til at forstå kunden,” sådan beskriver Jens Juul sin fotoserie “Hair.” “En frisure kan være et statement eller et udtryk for en indre følelse. Det er derfor, det altid er meget mere end blot en frisure. Et kritisk blik i spejlet er en del af ritualet, men jeg tror bare, jeg er fascineret af den intimitet, der opstår i lige præcis den situation. Vi sidder der og lader andre vaske og tørre vores hår. Vi sænker paraderne fuldstændig, hvilket bedst illustreres ved manden, der lader et andet menneske føre en dødelig skarp barberkniv langs halsen. Håret er en intim del af os. Der vil altid være noget sensuelt ved at få sit hår klippet eller sit skæg barberet. Håret har desuden en symbolsk værdi. Opfattelser af skønhed, styrke, erotik, individualitet, sensualitet, maskulinitet og femininitet er tæt knyttet til håret.”

Om sin placering siger Jens Juul: “Jeg er beæret og glad for, at juryen anerkender mit arbejde og har valgt mig blandt så mange talentfulde deltagere. Jeg er glad for, at juryen kan se det smukke i noget så hverdagsagtigt som at gå til frisøren.”

Med sin tredjeplads vil Jens Juul få sin fotoserie vist på Sony World Photography Awards-udstillingen i Somerset House i London, og fotografierne vil blive udgivet i 2015-udgaven af Sony World Photography Awards-bogen.

Læs mere om Sony World Photography Awards 2015 og Jens Juuls tanker bag sin fotoserie “Hair” i den vedhæftede engelske pressemeddelelse.

Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia-tablets og Walkman® MP3-afspillere samt professionelt HD-udstyr til broadcasting.


Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com, om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk.


“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.

Vedhæftede filer

PDF-dokument