Gå til indhold
"Albummet" er spillevende i en tid med hit-download og playliste-kultur

Pressemeddelelse -

"Albummet" er spillevende i en tid med hit-download og playliste-kultur

En analyse fra Sonys forbrugerelektronikdivision i Europa og streaming-tjenesten Qobuz(1) viser, at musikelskere i stigende grad kræver højere kvalitet fra deres musik. Derudover vil de gerne lytte til hele album.

Udvalgte resultater fra analysen:

  • 84 % af forbrugerne siger, at de vil foretrække at høre et helt album igennem, hvis de lytter til musik i High Resolution (Hi-Res)
  • Siden april 2014 er download af Hi-Res-musik steget med 11 % til hele 53 %
  • Hi-Res-lyd tegnede sig i september 2014 første gang for mere end halvdelen af alle download-indtægter
  • Salg af hele album klarer sig godt – til dels takket være indførelsen af nye, digitale formater i højere kvalitet.

Se den vedhæftede pressemeddelelse for flere resultater fra analysen.

Bandet Editors fortæller om betydningen af Hi-Res

Indie-bandet Editors udgav de anmelderroste album ‘In this light and on this evening’ og ‘The weight of your love’ i Hi-Res den 19. november i sidste uge. Forsanger Tom Smith er glad for, at Editors’ fans kan komme tættere på musikken og opleve den, som kunstnerne havde tænkt den: "Jeg synes, det er vigtigt, at muligheden er der for fans, der ønsker at lytte til musikken i dybden. Som musiker er det fantastisk at vide, at lytterne kan gå dybere ind i lyddetaljerne af dine optagelser, hvis de ønsker det”.

Se vedhæftede Q&A med hele Sonys interview med Editors vedr. Hi-Res samt vedhæftede top 10-liste over Editors favoritsange i Hi-Res, som indeholder en række skjulte detaljer, der kun kan høres i Hi-Res.

1) Analysen er baseret på en survey blandt 2000 forbrugere, der har tilkendegivet at have musik som deres hovedinteresse samt salgstal fra streaming-tjenesten Qobuz, som i øjeblikket er til rådighed på 8 europæiske markeder, herunder Storbritannien, Irland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig.

Emner

Tags


Sony er en førende global udvikler af produkter inden for lyd, video, kommunikation og informationsteknologi til både forbrugere og professionelle markeder. Sony er kendt for sine audiovisuelle produkter såsom BRAVIA™ LCD High Definition (HD) TV, Cyber-shot™ digitalkameraer, Handycam® videokameraer, “α” (Alpha) digital SLR-kameraer, Xperia-tablets og Walkman® MP3-afspillere samt professionelt HD-udstyr til broadcasting.


Find mere information om Sony Europe på www.sony-europe.com, om Sony Corporation på www.sony.net og om Sony Danmark på www.sony.dk.


“Sony”, “WALKMAN”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” og “Xperia” er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Sony Corporation. Alle andre varemærker eller registrerede varemærker tilhører deres respektive ejere.

Pressekontakt

Signe Ann Klietsch

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver for Sony - Discus Communications +45 31 12 30 42

Line Holm Hansen

Pressekontakt Head of PR Nordic +45 28 43 84 88

Relateret materiale